Data publicării:

Buget record pentru județul Ilfov. Unde se investește cel mai mult

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Bugetul pentru județul Ilfov a fost aprobat.

„Am aprobat astăzi, în ședință de consiliu, bugetul pe 2024. Pentru anul acesta avem un buget record, este cel mai mare buget de până acum la nivelul județului Ilfov – peste 940 de milioane de lei. Mai exact, 941.502.139 lei. Cu acești bani vom termina proiecte extrem de importante și vom începe altele noi.

Vă fac un rezumat: Cei mai mulți bani provin din venituri proprii, adică din taxe și impozite – aproape 620 de milioane de lei. Mai avem aproape 270 de milioane de lei din subvenții și fonduri externe nerambursabile, mă refer aici la programele PNRR, PNDL și Anghel Saligny. Iar suma de aproape 60 de milioane de lei reprezintă bani din sumele defalcate din TVA.

Cei mai mulți bani sunt și anul acesta pentru capitolul Transporturi. Vorbim de peste 278 de milioane lei pentru infrastructura rutieră – adică reabilitare și modernizare drumuri, trotuare, poduri și podețe, sensuri giratorii.

Peste 120 de milioane sunt bani pentru Sănătate, iar peste 73 de milioane au fost alocați Asigurărilor și Asistenței sociale. Acordăm atenție și protecției mediului, pentru care alocăm peste 55 de milioane de lei. Împreună dezvoltăm județul în care trăim”, a transmis Hubert Thuma, președintele Consiliul Județean Ilfov, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel