Urmărește emisiunea live
Buget Iași, încercarea cu nr 3, după ce consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că bugetul orașului va fi propus spre aprobare miercuri pentru a treia oară. 

„După două runde intense și lungi de negocieri în plenul Consiliului Local asupra bugetului Municipiului Iași pe anul 2021, bugetul va fi din nou propus spre adoptare mâine, 12 mai 2021, în cadrul unei noi ședințe de plen”, a transmis Mihai Chirica.

Acesta a precizat că acest proiect de buget este rezultatul unei largi dezbateri politice, la finalul căreia proiectul a înglobat zecile de amendamente propuse de toate partidele reprezentate în Consiliul Local: „Astfel, după cele două runde de dezbateri din plen, dar și după mai multe întâlniri între primarul Municipiului Iași, conducerile formațiunilor politice și consilierii locali, organizate în ultimele săptămâni, s-au desprins numeroase proiecte ce pot fi structurate în zece direcții esențiale de dezvoltare a orașului nostru, cu atât mai necesare cu cât criza generată de pandemia de COVID-19 s-a soldat cu efecte economice și sociale grave pentru comunitatea ieșeană.”

Conform documentului citat, cele zece direcții de dezvoltare sunt:

1. Atragerea de fonduri europene nerambursabile din orice sursă (proiect susținut public de PNL + PSD + PMP + USR-PLUS)
2. Înființarea trenului metropolitan (PNL + PSD + PMP)
3. Continuarea accelerată a procesului de digitalizare și transparentizare a administrației publice locale (USR-PLUS + PNL)
4. Înființarea Institutului Cultural Ieșean, ca structură de management cultural al Municipiului Iași (USR-PLUS)
5. Susținerea educației și sportului ieșean prin modernizarea tuturor terenurilor sportive școlare, a bazei sportive „Emil Alexandrescu”, a sălilor de sport ale unităților de învățământ („Nicolae Iorga”, „Titu Maiorescu”, „George Coșbuc”, „Ion Creangă”, ”Alexandru Vlahuță”, „Vasile Alecsandri”), precum și a întregii rețele educaționale preuniversitare (PSD + PNL + PMP + USR-PLUS)
6. Creșterea suprafeței urbane verzi a Municipiului Iași, prin împăduriri și înființarea de spații verzi moderne și de loisir (PNL + USR-PLUS + PSD + PMP)
7. Încurajarea mediului de afaceri prin înființarea Centrului – Hub Iași-Connect (PNL + PSD)
8. Dotarea unităților medicale (Spitalele de Recuperare, „Dr. C. I. Parhon” și „Sf. Spiridon”) cu aparatură modernă (PMP + PNL + PSD)
9. Dublarea finanțării de la bugetul local pentru susținerea de proiecte sociale, de tineret, culturale și de acțiune civică (PSD + PNL + PMP + USR-PLUS)
10. Susținerea finanțării modernizării arterelor de circulație din municipiu aflate în faza de proiectare sau de execuție, inclusiv a pistelor de biciclete și a rutelor alternative de transport (PNL + USR-PLUS + PSD + PMP).

Amintim că bugetul orașului Iași a fost respins luni, din nou, de Consiliul Local. Pentru a doua oară, consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel