
Există diferite versiuni ale acestui desert: pe lângă ingredientele obișnuite: cardamom, nuci, fructe uscate, orez și lapte, puteți adăuga șofran și stafide. Orezul se fierbe la foc mic cu lapte, cardamom și scorțișoară. Budinca se servește cu fructe uscate și nuci.
Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză
Khir poate fi consumat atât cald, cât și rece. Totul depinde de sezon și preferințe: în varianta caldă budinca de orez va fi moale și cremoasă, iar în varianta rece - densă.
Ingrediente:
orez cu bob rotund - 300 grame,
lapte - 2 litri,
zahăr - 200 grame,
zahăr vanilat - 10 grame,
stafide - 10 curmale,
cardamom măcinat -1/4 linguriță,
scorțișoară măcinată - 5 grame,
migdale - 50 grame.
Modul de preparare
Spălați orezul și puneți-l într-o cratiță mare cu fund gros. Se toarnă 600 ml lapte și se fierbe la foc mic până când orezul absoarbe laptele, circa 15-20 de minute. Amestecați orezul finit cu o lingură.
Se toarnă restul de lapte, se aduce la fierbere la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când.
Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios
Cu 10 minute înainte de pregătire, adăugați zahăr și amestecați. Tăiați migdalele și prăjiți-le într-o tigaie uscată timp de 1 minut. Se spală curmalele, se scot sâmburii, se toacă mărunt pulpa și se amestecă cu nuci.
Popcornul din quinoa, neașteptat de delicios! Este gata în 10 minute
La sfârșitul gătitului, adăugați în orez cardamom, scorțișoară, curmalele, zahărul vanilat și amestecați. Budinca trebuie o aibă consistența cremoasă. Poate fi servită atât cald, cât și rece. Poftă bună!
Vezi și. Un desert neobișnuit din bucătăria evreiască: kugel cu tăiței, mere și mure
Kugel este un fel de mâncare evreiască, asemănătoare cu o budincă. Kugel a apărut mai bine de 800 de ani în sudul Germaniei și a devenit un fel de mâncare de bază în familiile evreiești din toată Europa de Est. Imigranții evrei au adus kugelul cu ei în America, unde a rămas popular și astăzi.
Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă
Kugelul cu tăiței se poate face sărat sau dulce, cu sau fără umplutură, cu fructe uscate, nuci sau condimente. Vă recomandăm să încercați kugelul cu tăiței cu mere și mure.
Ingrediente:
tăiței cu ouă - 500 grame,
unt - 100 grame,
mere - 2 bucăți,
mure - 200 grame,
brânză - 250 grame,
ouă - 3 bucăți,
zahăr - 200 grame,
stafide - 100 grame,
zahăr vanilat - 10 grame.
Prepararea, pas cu pas
Fierbeți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 7-8 minute). Treceți tăițeii fierți printr-o strecurătoare, apoi transferați-i într-un castron.
Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate
Spălați și uscați merele și murele. Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoare. Adăugați untul, brânza, merele rase în bolul cu tăiței și amestecați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Răsturnare de situație în cazul Buzatu: Denunțătorul nu e din Cluj. Flagrantul, după o partidă de pescuit la balta Cârja
- Ploi abundente și vânt puternic. Elena Mateescu (ANM) anunță fenomene meteo extreme: Rafale de 70 - 80 km/h
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Sezonul Balanței a început. Ce aduce pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie
- BANCUL ZILEI: Discurs la căpătâiul răposatului
- Veto față de Austria la Bruxelles: România nu se răzbună, ci apără NATO
- Se strică vremea: Alerte meteo emise de ANM. Cod Galben, duminică dimineață UPDATE
- O planetă din fier pur, de mărimea Pământului, orbitează o stea din apropierea noastră
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Despre urși și trenuri. "Se petrec scene atroce! Le pun momeli pe linii ca să fie călcați! Dar la viteza cu care merge trenu'n România..."