Budincă de orez cu fructe uscate și condimente. O rețetă din bucătăria indiană
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Budincă de orez cu fructe uscate și condimente. O rețetă din bucătăria indiană. Sursa foto: freepik.com
Budincă de orez cu fructe uscate și condimente. O rețetă din bucătăria indiană. Sursa foto: freepik.com
Khir, budincă de orez, este un desert clasic indian, care are multe în comun cu budinca de orez englezească.

Există diferite versiuni ale acestui desert: pe lângă ingredientele obișnuite: cardamom, nuci, fructe uscate, orez și lapte, puteți adăuga șofran și stafide. Orezul se fierbe la foc mic cu lapte, cardamom și scorțișoară. Budinca se servește cu fructe uscate și nuci.

Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză

Khir poate fi consumat atât cald, cât și rece. Totul depinde de sezon și preferințe: în varianta caldă budinca de orez va fi moale și cremoasă, iar în varianta rece - densă.

Ingrediente:

orez cu bob rotund - 300 grame,

lapte - 2 litri,

zahăr - 200 grame,

zahăr vanilat - 10 grame,

stafide - 10 curmale,

cardamom măcinat -1/4 linguriță,

scorțișoară măcinată - 5 grame,

migdale - 50 grame.

 

Modul de preparare

Spălați orezul și puneți-l într-o cratiță mare cu fund gros. Se toarnă 600 ml lapte și se fierbe la foc mic până când orezul absoarbe laptele, circa 15-20 de minute. Amestecați orezul finit cu o lingură.

Se toarnă restul de lapte, se aduce la fierbere la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când.

Chiftele din pâine veche și parmezan. Prepară-le pentru un mic dejun delicios

Cu 10 minute înainte de pregătire, adăugați zahăr și amestecați. Tăiați migdalele și prăjiți-le într-o tigaie uscată timp de 1 minut. Se spală curmalele, se scot sâmburii, se toacă mărunt pulpa și se amestecă cu nuci.

Popcornul din quinoa, neașteptat de delicios! Este gata în 10 minute

La sfârșitul gătitului, adăugați în orez cardamom, scorțișoară, curmalele, zahărul vanilat și amestecați. Budinca trebuie o aibă consistența cremoasă. Poate fi servită atât cald, cât și rece. Poftă bună!

 

Vezi și. Un desert neobișnuit din bucătăria evreiască: kugel cu tăiței, mere și mure

Kugel este un fel de mâncare evreiască, asemănătoare cu o budincă. Kugel a apărut  mai bine de 800 de ani în sudul Germaniei și a devenit un fel de mâncare de bază în familiile evreiești din toată Europa de Est. Imigranții evrei au adus kugelul cu ei în America, unde a rămas popular și astăzi.

Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă

Kugelul cu tăiței se poate face sărat sau dulce, cu sau fără umplutură, cu fructe uscate, nuci sau condimente. Vă recomandăm să încercați kugelul cu tăiței cu mere și mure.

Ingrediente:

tăiței cu ouă - 500 grame,

unt - 100 grame,

mere - 2 bucăți,

mure - 200 grame,

brânză  - 250 grame,

ouă - 3 bucăți,

zahăr - 200 grame,

stafide - 100 grame, 

zahăr vanilat - 10 grame. 

Prepararea, pas cu pas

Fierbeți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 7-8 minute). Treceți tăițeii fierți printr-o strecurătoare, apoi transferați-i într-un castron.

Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate

Spălați și uscați merele și murele. Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoare. Adăugați untul, brânza, merele rase în bolul cu tăiței și amestecați.

Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel