București, BIJUTERIE în energie. David Burghiu: ASTA e REALITATEA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
David Burghiu, director general Compania Municipală Termoenergetica București, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre sistemul centralizat din București. 

"Un aspect foarte important pe care văd că lumea nu-l ia în considerare. Așa cum în lumea energiei se știe foarte bine, Bucureștiul a fost construit cu șase CET-uri. Două au dispărut. În 2013 MInisterul Energiei a băgat în conservare CET-ul Titan din zona Sectorului 2 și anterior CET-ul Pipera a fost scos din uz. Ei, unde sunt zonele deficitare? Fix în Sectoarele 2 și 3 unde trebuiau să existe CET-uri și nu există.

Toată lumea spune: dacă rețeaua era bună... Păi dacă mergem pe un calcul empiric, teoretic, ar merge cu un singur CET. Nu, realitatea este că proiectanții l-au  conceput cu șase. Dacă ei, la vremea aceea, l-a conceput cu șase... credeți-mă, e o bijuterie. Nimeni în lume, cu excepția Moscovei, nu are un sistem centralizat atât de dezvoltat, dar nu a fost întreținut. Dacă a fost conceput cu șase, cum pot eu să afirm că pot să merg cu două, trei sau chiar unul?!", a declarat David Burghiu, în exclusivitate în cadrul evenimentului “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel