Bucureşti, Sector 4. Intersecțiile au devenit oaze de verdeață – GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sectorul 4 din Bucureşti are cele mai frumoase intersecții amenajate din Capitală, după cum se poate vedea şi în galeria foto de mai jos.

Trei dintre cele mai circulate zone din Sectorul 4 și, totodată, din București, Constantin Brâncoveanu, Tineretului și Eroii Revoluției, s-au transformat în mini-grădini urbane, cu o înfățișare cu totul nouă.

Una modernă, actuală, îngrijită, cu un spațiu verde generos, care să compenseze marile suprafețe de beton ale străzilor și bulevardelor.

 Pentru aceasta, în decursul ultimelor săptămâni, angajații S.C. ADP4 S.A. au lucrat zi de zi la amenajarea și modernizarea intersecțiilor de pe marile bulevarde. Mobilierul urban uzat a fost înlocuit cu obiecte decorative din materiale rezistente la vreme severă și temperaturi scăzute, vegetația uscată a fost îndepărtată și înlocuită cu gazon, arbuști și plante perene, aleile au fost pietruite, pavajele schimbate, iar defecțiunile rețelei de irigații au fost remediate.

Așa se face că, după noua reamenajarea peisagistică, în valoare de aproximativ 600 de mii de lei, intersecțiile s-au transformat în mini grădini urbane. Lucrările nu se vor opri aici ci vor continua și anul viitor, până când toate intersecțiile din sector vor fi reamenajate, astfel încât să corespundă și celor mai exigente criterii funcționale, estetice și ecologice. „Având în vedere gradul ridicat de poluare din Capitală, încercăm să folosim la capacitate maximă toate spațiile verzi din sector.

Locuitorii sectorului 4 au nevoie de aceste oaze de verdeață ce ne oferă oxigenul atât de necesar. Cu siguranță, lucrările de amenajare a spațiilor verzi generează un disconfort temporar, însă trebuie să fim conștienți de faptul că nu putem construi nimic durabil de pe o zi pe alta", declară Marian Goleac, directorul general al S.C. ADP 4 S.A.

Iată imagini:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel