Data publicării:

București, orașul unde hingherii mergeau sub protecția mascaților

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Tudor-Tim Ionescu, expert în politici de protecția animalelor, a fost invitat în platoul DC News pentru a discuta pentru a discuta, alături de Val Vâlcu, despre o nouă emisiune lansată pe platforma DC News, o emisiune dedicate animalelor și iubitorilor responsabili de animale, DC Anima.  

Evoluția Capitalei României în materie de tratament și protecție animală a fost una care a plecat de la o situație tragică pe care chiar Tudor-Tim Ionescu a remarcat-o, când a fost ales consilier general al Municipiului București în 2016.

„Când am ajuns eu, în 2016, prinzătorii - hingheri, cum spunem - mergeau pe străzi alături de mascați, adică de poliția locală. Dar în divizia aceea mascată, echipată se aruncau cu pietre. Oriunde vedeai o mașină de genul acesta, mașină era vandalizată de cetățeni, pe bună dreptate”, a spus Ionescu.

De la imaginea sumbră a Bucureștiului din 2016, când „hingherii” trebuiau să meargă protejați pe străzi, până la transformarea orașului într-un exemplar de urmat în protecția animalelor, parcursul a fost unul impresionant.

Schimbarea prin Acțiune

 

Sub influența lui Tudor-Tim Ionescu, Bucureștiul a început să se transforme. Prin peste 50 de proiecte inițiate și votate în Consiliul General, majoritatea concentrându-se pe protecția mediului și a animalelor, orașul a devenit un model de bune practici. Inovațiile au inclus oprirea eutanasierilor nejustificate, îmbunătățirea îngrijirii câinilor din adăposturile ASPA, lansarea unor campanii de adopție fără precedent și deschiderea adăposturilor pentru public.

Inovații și Premieri Naționale

 

Una dintre cele mai notabile realizări a fost înființarea Poliției Animalelor București, o inițiativă care a inspirat crearea unui corp similar la nivel național. De asemenea, eliminarea animalelor din circuri a devenit lege națională, plasând România printre țările progresiste în această privință. Proiectele au inclus și campanii de sterilizare gratuite pentru câini și pisici, programe educaționale în școli și terapie asistată de animale în diverse instituți (creșe, cămine de bătrâni, centre sociale, școli speciale pentru copii cu dizabilități).

Aceste eforturi nu doar că au schimbat fața Bucureștiului, dar au și demonstrat că se pot găsi soluții compasive și eficiente la problemele legate de animale. Cu toate acestea, provocările nu au lipsit, incluzând necesitatea continuă de educație și sensibilizare, precum și gestionarea rezistenței din partea unor sectoare ale populației.

Emisiunea completă

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel