Bucureşti. Bani de rechizite de la Primăria Capitalei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
rechizite
rechizite
Potrivit unui proiect de hotărâre propus de Primarul General, Gabriela Firea, elevii bucureșteni, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, vor putea beneficia de un sprijin financiar în valoare de 450 lei, pentru achiziționarea de rechizite.

„Având în vedere că motivația abandonului școlar o reprezintă, cel mai frecvent, situația economică precară, chiar și în București, ne propunem, prin acest proiect, să sprijinim părinții copiilor care, din motive socio-economice, nu își permit achiziționarea rechizitelor școlare, veniturile acestora fiind reduse, respectiv sub 1.900 lei venit pe membru de familie. Sprijinul financiar, în valoare de 450 de lei, va fi acordat o dată pe an școlar și, cu ajutorul acestuia, se vor putea cumpăra cărți care fac parte din bibliografia obligatorie, manuale, culegeri, cărți cu povești sau rechizite, cum ar fi instrumente de scris, caiete, coperți, penare, ghiozdane etc", afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul - pe ordinea de zi a şedinţei din 23 august

Părinții copiilor care doresc să beneficieze de această initiativa a Primariei Capitalei, prin DGASMB, trebuie să aibă domiciliul stabil în București de cel puțin 6 luni sau reședința de cel puțin 6 luni pe raza administrativ-teritorială a municipiului București. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședintei de consiliu din data de 23 august și, după votul consilierilor generali, toate detaliile de acordare a acestui sprijin financiar vor fi publicate pe site-ul www.dgas.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel