București, scenariul ROȘU. Firea: Insist asupra acestui detaliu. Este semnificativ. De ce nu își ia nimeni această răspundere?
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Gabriela Firea, primarul Capitalei, susține că Guvernul ar trebui să își asume o responsabilitate și să răspundă cu privire la rata infectărilor și modul cum este aceasta raportată. 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a arătat indignată în direct la România TV de deciziile autorităților de a amâna întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență pentru ziua de luni, la ora 15:00, în condițiile în care Bucureștiul a intrat în scenariul Roșu. 

”În primul rând, domnul prefect este în concediu și nu este prima dată când într-o situație de criză reprezentantul Guvernului în teritoriu își ia concediu, dar asta este situația. Nu mai putem îndrepta. Este dorința cetățenilor și trebuie să o respectăm. Am așteptat astăzi cu toții să primim un semn, să fim convocați în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru că era normal ca elevii, profesorii și părinții să știe ce au mâine de făcut. Abia mâine, spre seară, se va afla care sunt măsurile luate pentru București. (...) Doamna ministru Anisie a fost preocupată în această perioadă să își consolideze un loc pe lista de Parlamentare”, a declarat Gabriela Firea. 

În cadrul intervenției televizate, Gabriela Firea a subliniat că rata infectărilor este raportată greșit la numărul de locuitori din Capitală. 

”În ceea ce privește raportările zilnice. Eu insist asupra acestui detaliu pentru că este semnificativ. Nimeni, dar absolut nimeni nu vrea să își ia responsabilitatea și este păcat că se întâmplă așa ceva pentru că se perpetuează o dezinformare. Numărul de contaminări se pune în relație directă cu populația care este de mult depășită în Municipiul București, și anume 2.200.000, ceea ce a relevat recensământul de acum 9-10 ani. Eu am venit cu dovezi și am spus că în Municipiul București sunt 3.500.000 de cetățeni, iar în Ilfov 500.000. Împreună suntem o comunitate de aproape 4.000.000 de cetățeni care zilnic tranzitează Bucureștiul. Prin urmare, numărul de contaminări zilnice trebuie să fie raportate la populația reală. De ce nu își ia nimeni această răspundere? Cred că chiar reprezentanții Guvernului ar trebui să răspundă”, a mai declarat Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel