Bucureşti, sală polivalentă nouă. Firea: Proiect de 138 de milioane de euro
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sala polivalenta Cluj
Sala polivalenta Cluj
Gabriela Firea a anunţat luni, la începutul şedinţei CGMB, că pe ordinea de zi a fost introdus un proiect privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei săli polivalente cu o capacitate de 20.000 de locuri, la un cost estimat de 138 de milioane de euro. 

"Vom avea în sfârşit o sală polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti. După epopeea pe care a trăit-o acest proiect - a fost o licitaţie acum câţiva ani de zile, care a avut nenumărate contestaţii şi, în final, a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract iniţial a fost anulat - avem aşadar astăzi de dezbătut şi aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Dezvoltare Durabilă a Municipiului Bucureşti, pentru realizarea unei săli multifuncţionale, cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala multifuncţională vor mai fi şi cinci terenuri de sport la nivel, la suprafaţă", a precizat edilul general. 

Proiectul vizează realizarea unei săli care să poată să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile



"Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, care au fost realizate în ţară, în primul rând pentru că aceasta este o capacitate până acum nemaiîntâlnită în România, de 20.000 de locuri. În plus, am solicitat tuturor federaţiilor sportive din România să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât această sală să poată să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Prin urmare, vom avea şi noi o sală polivalentă, o sală multifuncţională, cu care să ne putem mândri. Costul estimat este de 138 de milioane de euro. Timp de execuţie maximum trei ani", a precizat Gabriela Firea.

Vezi şi: Protestatari, scandal în faţa Ministerului Justiţiei. Video

Halep - Vondrousova, la Indian Wells. De ce miza e imensă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel