Bucureşti - New York, fenomen similar. Vladimir Arsene: Se întâmplă şi în Manhattan
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Renumitul arhitect Vladimir Arsene, autorul unor proiecte care i-au adus recunoaşterea chiar şi în Statele Unite, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre domeniul arhitecturii şi construcţiilor din România.  

Vladimir Arsene a făcut, în cadrul unui interviu acordat DC News, o paralelă între România şi Statele Unite, între Bucureşti şi New York în ceea ce priveşte construcţiile şi arhitectura. Arsene a declarat că sunt multe similarităţi, inclusiv în ceea ce priveşte demolările de clădiri - fenomen care, în cazul capitalei României, a stârnit numeroase critici şi controverse. 

"Se demolează şi în Statele Unite foarte mult, chiar şi în Manhattan. Se demolează şi se construieşte. Situaţia e la modul următor: există construcţii şi există arhitectură. În mod legal nu se poate spune că o clădire e mai mult arhitectură decât altă clădire. Din punctul meu de vedere, din 100 de construcţii numai 10 au valoare arhitecturală adevărată.

Restul sunt nişte construcţii care au anumite funcţiuni de eficienţă, au un rol de dezvoltare imobiliară. […] Sigur că se construiesc, în continuare, clădiri urâte, sigur că se construiesc clădiri care nu reprezintă momentul în care suntem, sunt insensibile la mediul înconjurător, sigur că aceste lucruri se întâmplă nu numai aici, ci peste tot", apreciază arhitectul Vladimir Arsene.

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Vladimir Arsene:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel