Bucurați-vă de ninsoare! Nu va dura mult. Alina Șerban, ANM: Acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bucurați-vă de ninsoare! Nu va dura mult. Alina Șerban, ANM: Acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă /Foto: Alexandru Mihail Tudor
Bucurați-vă de ninsoare! Nu va dura mult. Alina Șerban, ANM: Acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă /Foto: Alexandru Mihail Tudor
Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

ANM a emis un Cod galben de polei pentru mai mulete județe din țară, iar în acest context, meteorologul Alina Șerban a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

"Ne bucurăm de un scurt episod de iarnă, vedem zăpadă la momentul acesta în Capitală.

Dar să știți că în zona Munteniei, în foarte puține localități avem precipitații sub formă de ninsoare pentru că în celelalte vorbim despre precipitații sub formă de ploaie, cel mult lapoviță. Mai multă ninsoare la momentul acesta avem în zona Moldovei, acolo unde temperaturile sunt preponderent negative, -3, -1 grad pe toată extinderea regiunii.

Temperaturi ușor negative avem și în partea de este a Munteniei, acolo unde avem precipitații amestecate și sunt depuneri de polei, deci mare atenție în județele din jumătatea de est a Munteniei. În celelalte regiuni, în vest, în sud-vest, temperaturile sunt ușor pozitive, apropiate de un normal al perioadei 3-5 grad, în consecință precipitații chiar dacă pe arii restrânse și slabe cantitativ, sub formă de ploaie. Ninsori mai avem doar în zonele montane, pe arii restrânse în Maramureș și în estul Transilvaniei.

Alina Șerban: Acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă

De altfel, acest front atmosferic rece este în deplasare destul de rapidă, astfel încât aria precipitațiilor se va restrânge treptat. Vor mai fi dor pe arii restrânse în această noapte, în primele ore din noapte aș spune, în regiunile estice, iar în următoarele zile precipitațiile aproape că vor lipsi. Se vor mai semnala cu totul izolat, în partea de sud-est a teritoriului mâine și vorbim de precipitații mixte, apoi duminică, spre seară probabil, în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi din nou mai amestecate pentru că temperaturile vor crește ușor. Mâine nu vom resimți foarte mult această creștere, decât locuitorii din Moldova pentru că acolo temperaturile vor fi ușor pozitive, însă sâmbătă, duminică, vor ajunge la un normal și ușor peste un normal al perioadei, acest lucru însemnând valori de maxime de la 1-2 la cel mult 6-8 grade, cele mai scăzute în nordul țării și în depresiunile din nordul Transilvaniei, cele mai ridicate în partea de vest și de sud a teritoriului.

Prima parte a săptămânii se pare că vine chiar cu vreme ușor mai caldă pentru această dată. Ne așteptăm la maxime de 8-10 grade, cel mai probabil tot în partea de sud a teritoriului. În Capitală, așa cum am văzut cu toții, ninge în acest moment, abundent și cu fulgi mari. Această intensitate se va menține probabil încă o oră, apoi va continua să ningă până spre seară, dar cu intensități diferite. În următoarele zile se va încălzi ușor, iar precipitațiile în Capitală aproape că vor lipsi", a declarat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel