Data publicării:

Bucharest Start-up City, program amânat. Firea: Am fost nevoiţi

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că implementarea Programului Bucharest Start-up City, privind finanţarea planurilor de afaceri în Municipiul Bucureşti, va fi amânată

Alegeri prezidentiale 2024

Regulamentul Programului "Bucharest Start-up City", iniţiat de Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, a ieşit, luna aceasta, din dezbatere publică. În perioada următoare vor fi analizate propunerile primite, iar demararea efectivă a Programului va avea loc după asigurarea resurselor financiare necesare, în condiţiile în care în Bugetul pe 2019 al Municipiului Bucureşti nu au putut fi prinse alocările necesare.

"Primăria Capitalei a fost nevoită să limiteze alocările financiare pentru anumite proiecte dat fiind faptul că încasările de la bugetul de stat pe primele 4 luni ale anului, atât cele previzionate cât şi cele efective, sunt semnficiativ mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste condiţii a trebuit să asigurăm cu prioritate sumele necesare serviciilor publice vitale pentru cetăţeni: transport public, apă caldă şi căldură, sănătate, plătite în integralitate de Primăria Capitalei", afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei depinde în proporţie de peste 90% de fondurile de la bugetul de stat



"Subliniem faptul că Primăria Capitalei depinde în proporţie de peste 90% de fondurile de la bugetul de stat, fiind singură unitate administrativ-teritoriala care nu încasează taxe şi impozite. În acest context, au fost înaintate Guvernului solicitări privind remedierea acestei situaţii financiare, astfel încât să poată fi acoperite diferenţele în domeniile deficitare.

În ceea ce priveşte eventualele suplimentari de buget, inclusiv cele dedicate Programului "Start-up City", acestea vor putea fi făcute la următoarele rectificări bugetare. Principalele domenii care au nevoie de dezvoltare şi, implicit, de suplimentarea fondurilor sunt sănătatea, infrastructura, domeniul social şi cultură", se arată în comunicatul primăriei.

Programul Bucharest Start-up City are ca principale obiective finanţarea de start-up-uri în acord cu dezvoltarea inteligentă a Municipiului Bucureşti, precum şi atragerea tinerelor talente antreprenoriale. Proiectul vizează susţinerea a minimum 200 de beneficiari, cu o sumă maximă de 50.000 euro / beneficiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel