Bruce Willis renunţă la actorie din cauza unei boli necruțătoare care îi afectează creierul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
bruce willis
bruce willis
Familia actorului american Bruce Willis a anunţat miercuri că starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a decis să renunţe la profesia de actor.  

Acesta a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica, informează site-ul revistei Variety.

'Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el', a anunţat familia starului american într-un comunicat.

'Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el', precizează acelaşi comunicat.

Potrivit AFP, documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn. Specialiştii de la Mayo Clinic din Statele Unite precizează că afazia apare adeseori după un accident vascular cerebral sau după un traumatism cranian şi îl împiedică pe pacient să comunice în mod normal.

'Afazia poate să afecteze capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie şi de a înţelege un limbaj, atât în formă orală, cât şi scrisă', au explicat medicii americani. Contactat de jurnaliştii de la Variety, agentul de presă al starului american nu a făcut declaraţii suplimentare pe această temă, notează Agerpres.

Bruce Willis s-a născut la 19 martie 1955, în Idar-Oberstein, Germania. Biografie

Actorul Bruce Willis s-a născut la 19 martie 1955, în Idar-Oberstein, Germania. Mama de origine germană, Marlene Kassel, iar tatăl american, David Andrew Willis locuiau la o bază militară a Statelor Unite. La scurt timp după naşterea lui, familia a plecat în SUA, stabilindu-se la Penns Grove, Statul New Jersey. Aici, viitorul actor a urmat şcoala gimnazială dar şi liceul. S-a alăturat clubului de dramă din liceu şi în cele din urmă a fost numit preşedinte al consiliului studenţesc. Încă din liceu şi-a manifestat interesul pentru artele dramatice, potrivit imdb.com.

După ce a absolvit liceul, a lucrat ca gardian de securitate la Centrala nucleară de la Salem, New Jersey şi a transportat echipaje de lucru la fabrica DuPont Chambers Works din Deepwater, New Jersey. Mai târziu, a făcut studii de teatru la Colegiul Universităţii Montclair. A participat la nenumărate audiţii şi a experimentat, în acelaşi timp, meseria de barman. A fost "descoperit", în timp ce lucra într-o cafenea din New York, de un regizor care avea nevoie de un barman pentru un rol mic într-o peliculă, potrivit imdb.com.

Ca actor, a debutat pe scenă în piesa Heaven and Earth, potrivit biography.com, şi a obţinut, apoi, roluri în diferite seriale TV, precum The First Deadly Sin (1980), The Verdict (1982) şi Miami Vice (1984). Norocul i-a surâs abia în 1985, când a participat la o audiţie pentru rolul David Addison, în serialul TV Moonlighting, care i-a adus recunoaşterea sa ca actor. În anul 1988, a jucat pentru marele ecran, înregistrând o nouă reuşită, cu Die Hard.

Au urmat In Country (1989), The Bonfire of the Vanities (1990), Mortal Thoughts (1991), The Last Boy Scout (1991), Death Becomes Her (1992), Striking Distance (1993). Marele succes a venit în 1994, rolurile din Pulp Fiction şi Nobody' s Fool înregistrând cote maxime de audienţă. În acelaşi an, a apărut pe ecrane Color of Night, iar în anul următor, Die Hard with a Vengeance şi Four Rooms. A urmat în 1997, The Fifth Element, apoi Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999).

Bruce Willis a mai apărut în numeroase filme, printre care hiturile box office: Ocean's Twelve (2004), Sin City (2005), Alpha Dog (2006), Perfect Stranger (2007), Live Free or Die Hard (2007), Assassination of a High School President (2008), Surrogates (2009), The Expendables (2010), The Expendables 2 (2012), Lay the Favorite (2012), G.I. Joe: Retaliation (2013), Red 2 (2013), Sin City: A Dame to Kill For (2014), Rock the Kasbah (2015), Marauders (2016), Once Upon a Time in Venice (2017), Death Wish (2018), Motherless Brooklyn (2019).

Pe lângă cariera de actor, Bruce Willis şi-a dezvoltat şi cealaltă latură artistică, cea de muzician, colaborând la câteva albume şi apărând în numeroase show-uri de televiziune. Bruce Willis este dublu câştigător al premiului Emmy, în 1987, pentru pelicula Moonlighting şi, în 2000, pentru pelicula Friends. De asemenea, este laureat al premiului Globul de Aur în 1987 pentru pelicula Moonlighting.

A fost căsătorit cu actriţa Demi Moore, între 1987-2000, şi are trei fete Rumer (n. 16 aug. 1988), Scout (20 iul. 1991) şi Tallulah (3 febr. 1994). A fost logodit cu actriţa Brooke Burns până în 2004. În 2009, s-a recăsătorit cu modelul Emma Heming. Cuplul are două fiice, născute în aprilie 2012 şi mai 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel