Broccoli nu ar trebui fiert. Iată cel mai bun mod de coacere
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Broccoli este plin de nutrienți și poate ajuta la combaterea cancerului, cu toate acestea, dacă îl fierbem, pierdem toți acești nutrienți.

Broccoli are vitamina C, vitamina B12, vitamina B6 și glucozinolații care luptă împotriva cancerului, dar toți acești nutrienți sunt degradați atunci când sunt gătiți în apă clocotită, potrivit Supereva.

Cum să gătești broccoli într-un mod sănătos?

Pentru a găti broccoli în mod sănătos, trebuie pur și simplu să-l gătiți la abur, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este să gătiți broccoli în cuptorul cu microunde.

Cum să gătești broccoli în cuptorul cu microunde

Pentru a găti broccoli în cuptorul cu microunde, urmați aceste instrucțiuni simple:

1. Tăiați broccoli în bucăți mici

2. Umpleți cu broccoli un vas de sticlă pentru cuptorul cu microunde

3. Adăugați o lingură de apă în vas

4. Acoperiți vasul cu o farfurie

5. Dați la cuptorul cu microunde pentru câteva minute, de exemplu 3 minute dacă vă place tipul de crocant.

Broccoli: proprietăți, utilizări și contraindicații

Broccoli sunt o adevărată armă împotriva cancerului, utilă și pentru detoxifierea ficatului. Potrivit unui studiu recent publicat în revista științifică Science, o moleculă prezentă în broccoli este capabilă să oprească o enzimă (WWP1) responsabilă de creșterea unor forme de cancer, inclusiv cancerul de sân și de prostată.

Broccoli este o legumă cu conținut scăzut de calorii: o porție de 100 de grame  furnizează doar 24 de calorii, cât 91% din greutate este de fapt alcătuită din apă. Acest lucru le face potrivite pentru dietele sărace în calorii și pentru toți cei care doresc să slăbească.

Broccoli este în general bine tolerat și nu are contraindicații deosebite, însă sunt cazuri în care este indicat să se acorde mai multă atenție consumului lor.

Citește și: Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei

Datorită conținutului lor de goitrogeni, substanțe care interferează cu metabolismul iodului și, prin urmare, pot inhiba activitatea tiroidei, de aceea este indicat să fii atent când le luați dacă aveți probleme cu tiroida.

Mai mult, cei care iau medicamente anticoagulante ar trebui să evalueze cu atenție cantitatea de broccoli care trebuie luată în alimentația lor, deoarece cantitatea mare de vitamina K poate interacționa cu acțiunea medicamentelor menționate mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel