British American Tobacco se retrage din Rusia. Anunțul oficial
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: BAT.com
Sursă foto: BAT.com
Compania British American Tobacco a ales să părăsească piața din Rusia, după invazia din Ucraina. 

Compania British American Tobacco (BAT) a ales să se retragă de pe piața din Rusia, motivând alegerea ca fiind una în acord cu valorile companiei. 

”La BAT ne mândrim cu valorile și etosul nostru. Ne unim sub umbrela unei singure companii pentru a chema toți liderii și guvernele să găsească o soluție pașnică și durabilă a acestui conflict tragic prin puterea dialogului și a diplomației. Pe baza anunțului nostru din 9 martie 2022, am finalizat acum revizuirea prezenței noastre în Rusia. Contextul este extrem de complex, excepțional de rapid și volatil.

Am ajuns la concluzia că proprietatea BAT asupra afacerii din Rusia nu mai este sustenabilă în mediul actual”, au scris reprezentanții BAT pe siteul oficial

Activele din Rusia vor fi mutate

”Astăzi, am inițiat procesul de transfer rapid al activelor noastre din Rusia, în deplină conformitate cu legile internaționale și locale. Dincolo de a continua să plătim cei 2.500 de angajați ai noștri, vom face tot posibilul pentru a le proteja viitorii angajați.

La finalizare, BAT nu va mai avea prezență în Rusia.

În urma deciziei noastre de astăzi și în lumina incertitudinii continue legate de Ucraina și Rusia și posibilul impact indirect asupra restului Grupului, considerăm că este prudent să ne revizuim orientările pentru întregul an 2022. Acum ne așteptăm la o creștere constantă a veniturilor în valută ale Grupului de 2% până la 4% și creșterea diluată a EPS. În 2021, Ucraina și Rusia au reprezentat 3% din veniturile Grupului și o proporție puțin mai mică din profitul ajustat din operațiuni”, a mai transmis compania. 

McDonalds s-a retras din Rusia

În toată Federaţia Rusă, McDonalds avea 850 de magazine deschise în regim de franciză. Chiar dacă închiderea lor este, teoretic, temporară, nu se ştie cum va fi afectată relaţia dintre colosul din fast-food şi Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. 

"Este un sentiment care apasă în Rusia acum. Pare că se întorc în trecut, şi nu în 1990, ci mai degrabă în 1970, când oamenii nu aveau acces la nimic şi trăiau izolaţi de restul lumii", a declarat Angela Stent, profesor la Universitatea Georgetown şi fost ofiţer de informaţii despre Rusia în Consiliul Naţional de Informaţii al SUA, conform The Guardian.

Când primul McDonalds s-a deschis în Rusia, Uniunea Sovietică încă nu fusese dizolvată. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel