Data publicării:

Britanicii le pun bețe în roate americanilor. Nvidia are probleme cu achiziția Arm pentru 34 mld. euro

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Marea Britanie intervine în achiziția de 34 miliarde euro a companiei Arm.

Planul companiei americane Nvidia de a cumpăra firma britanică de cipuri Arm ridică „probleme serioase de competiție”, transmit autoritățile din Marea Britanie. Conform BBC, Autoritatea pentru competiție și piețe (CMA) spune că se teme că înțelegerea va pune capăt inovațiilor din mai multe zone cum ar fi gamingul și mașinile autonome.

Nvidia spune că achiziția va avantaja Arm și competiția din Marea Britanie

                                                  

Astfel, CMA a spus că trebuie neapărat începută o investigație asupra acestei achiziții. Nvidia este de părere că înțelegerea vine în beneficiul Arm, al licențiaților și a competiției din Marea Britanie. „Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a răspunde viziunii inițiale a CMA și să rezolvăm orice îngrijorări are guvernul”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei americane.

Softbank, firma niponă care deține în prezent Arm, a fost de acord în septembrie 2020 să vândă compania din Cambridge gigantului american. Proprietatea intelectuală a Arm este folosită de unii rivali ai Nvidia să producă semiconductori, iar CMA sugerează că odată ce va achiziționa firma, Nvidia va opri accesul altora la aceste drepturi.

Americanii sunt cel mai mare producător de cipuri grafice din lume, însă tranzacția s-ar putea să fie oprită de britanici

                                              

Nvidia este cel mai mare producător de cipuri grafice și de inteligență artificială din lume. Firma americană spune că a oferit tot felul de variante ca britanicii să aprobe tranzacția de 34 miliarde euro, însă CMA susține că unele compromisuri nu sunt suficiente pentru a limita îngrijorările antitrust.

O investigație mai profundă, de „faza a doua”, este acum o variantă probabilă pentru viitorul afacerii, astfel că cresc și șansele ca înțelegerea să nu fie dusă la capăt vreodată. Un purtător de cuvânt al ministerului responsabil de lumea digitală în Marea Britanie spune: „Ministrul va lua o decizie în curând dacă se va trece la următoarea fază sau nu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel