Data publicării:

Brioșele cu care o femeie și-a servit colegii militari conțineau canabis. Ar putea fi închisă cinci luni

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
O femeie din armata canadiană ar putea fi închisă cinci ani pentru că le-a servit colegilor brioșe cu canabis.

Un militar canadian care și-a servit colegii cu brioșe cu canabis în timpul unui exercițiu cu muniție reală ar putea primi până la cinci ani de închisoare. Conform BBC, Chelsea Cogswell a fost găsită vinovată că a administrat „ceva dăunător” altor opt soldați și că s-a comportat necorespunzător.

Soldații au spus că s-au simțit amețiți și confuzi în timp ce mânuiau armele încărcate cu gloanțe reale după ce au mâncat brioșele, acum trei ani. Infracțiunea a avut loc la trei luni înainte ca marijuana să devină legală în Canada. Decizia în cazul militarei a fost anunțată de judecătorul militar comandant Sandra Sukstorf, miercuri.

Procurorii au dovedit că soldații afectați mâncaseră brioșele

 

Procurorii au dovedit fără echivoc că soldații afectați de eveniment au mâncat canabis din brioșele pe care canoniera le-a servit cu bună știință. Acesta a adăugat și mai mare pericol unei situații și așa primejdioase când le-a dat brioșele cu ciocolată soldaților. Ea era responsabilă de mâncare în timpul acelui exercițiu. Militarii au mărturisit că s-au simțit „dezorientați”, „incoerenți”, „paranoici” și „greoi” după ce au mâncat desertul făcut în casă.

Au fost chemați medicii să investigheze situația după ce soldații au raportat simptomele și, în ciuda faptului că era o zi toridă de vară, nu oboseala din cauza caniculei a fost cauza. Cinci au fost testați pozitiv la canabis, așa cum a fost găsit canabis și pe recipientul în care se afla una dintre brioșe.

Cogswell acuză că a fost tratată urât de soldați și că marijuana nu e absentă printre militari

 

Într-un videoclip în care Cogswell era audiată, aceasta spune că a fost jignită de un soldat misogin și că utilizarea canabisului era ceva normal printre militari. Totuși, primăvara trecută un oficial din armată a dezvăluit că este prima dată când un soldat canadian este în tribunal pentru această cauză.

Cogswell a devenit soldat în 2011 și rămâne membru. La începutul anului 2021, ea a spus că a fost bombardată de mesaje pline de ură pe internet, iar mașina sa a fost vandalizată odată ce acuzațiile au fost făcute publice. Sentința sa va veni în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel