Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova, un nou sediu şi o sală de sport ultramodernă
Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova va avea un sediu nou pentru unitate, o sală de sport ultramodernă şi o parcare supraterană, acestea fiind trei proiecte noi de infrastructură ale acestei structuri NATO pe care conducerea comandamentului unităţii i le-a prezentat ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, care a efectuat, în zilele de 16 şi 17 iulie, o vizită de documentare în unităţi militare din Craiova şi la Deveselu.
Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Apărării Naţionale a apreciat întreaga activitate a personalului unităţii.
"Element central al Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO", a spus ministrul Apărării Naţionale.
Leş a vizitat şi Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova, precum şi Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, aflat în subordinea MApN şi fabrica de Avioane Craiova, unde a făcut cunoscut că, la nivelul ministerului, se lucrează la documentaţia necesară demarării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim.
"La Spitalul Clinic de Urgenţă Militar 'Dr. Ştefan Odobleja', ministrului Leş i-au fost prezentate proiectele de infrastructură ce urmează a fi realizate pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea de noi capabilităţi medicale în garnizoana Craiova şi stadiul procesului de achiziţie de aparatură şi dispozitive medicale. În timpul întâlnirii cu personalul instituţiei medicale, Gabriel Leş s-a arătat încântat de faptul că tot mai mulţi cetăţeni din zonă au încredere în spitalul militar şi vin să se trateze în această unitate medicală de elită", se arată în comunicat.
De asemenea, ministrul Apărării Naţionale, împreună cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit cu personalul român şi american al Bazei 99 Deveselu şi a fost informat despre lucrările viitoare de infrastructură şi achiziţii de echipamente necesare îmbunătăţirii spaţiilor administrative, logistice şi celor destinate instruirii.
"Ministrul Leş a apreciat contribuţia esenţială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO şi colaborarea excelentă între militarii români şi americani, care are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici. În partea a doua a zilei, ministrul Apărării Naţionale a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerilor unităţilor din garnizoana Caracal, cărora le-a mulţumit pentru modul în care militarii şi-au îndeplinit misiunile în ţară şi teatrele de operaţii şi a reiterat faptul că, pentru conducerea MApN, resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României", se mai spune în comunicat.
În context, Gabriel Leş a spus că există toate premisele pentru ca unele dintre proiectele majore de înzestrare demarate deja să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât militarii să îşi îndeplinească misiunile cu tehnică performantă.
"Este al treilea an în care MApN are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-şi îndeplini obiectivele şi misiunile asumate în cadrul NATO şi al parteneriatului strategic cu SUA", a concluzionat ministrul Apărării Naţionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News