Bricul "Mircea" a revenit după 80 de ani la Galaţi
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bricul "Mircea", nava şcoală a Forţelor Navale Române, a acostat, luni seara, în portul Galaţi, unde a revenit după 80 de ani, la eveniment participând mii de persoane.

Nava a ancorat în apropierea Palatului Navigaţiei, la pontonul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, fiind întâmpinată de autorităţile locale şi de mii de gălăţeni.

Comandantul bricului "Mircea", comandorul Mircea Târhoacă, a aminitit că primul marş al navei, după ce a părăsit şantierul naval din Germania, în urmă cu 80 de ani, a fost la Galaţi.

"Primul marş al bricului "Mircea", după ce a ajuns în ţară, în 1939, a fost aici, la Galaţi, unde s-a lansat prima navă militară construită într-un şantier naval românesc - puitorul de mine "Amiral Murgescu". Sperăm ca în continuare Galaţiul să construiască şi alte nave militare", a spus Târhoacă.

La bordul navei, ceremonia de sosire a debutat cu un moment religios, după care a avut loc o evocare a tradiţiei navale la Galaţi, oferită, în costume de epocă, de filiala gălăţeană a Asociaţiei de reconstituire istorică "Tomis". De asemenea, o efigie a domnitorului Ştefan cel Mare a fost dăruită echipajului bricului "Mircea".

Nava mai poate fi vizitată miercuri, între orele 9,00 - 13,00 şi 15,00 - 19,00, după care joi dimineaţa va pleca spre Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel