Brexit-ul lovește și fotbalul englez. Decizia federației
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Odată cu Brexit, federaţia engleză trebuie să reducă numărul jucătorilor străini din Premier League.

Federaţia engleză de fotbal (FA) intenţionează să reducă numărul jucătorilor străini care activează la echipele din Premier League, pentru face astfel faţă problemelor legate de Brexit şi de a creşte totodată numărul jucătorilor autohtoni, informează Reuters.

Conform propunerii care va fi prezentată cluburilor în cursul acestei săptămâni, fiecare echipă va putea avea în lot cel mult 12 fotbalişti străini faţă de 17, cât sunt autorizaţi în prezent. În acest moment, 13 cluburi din Premier League au în loturile primelor lor echipe mai mult de 12 jucători străini. Federaţia engleză îşi va oferi în schimb susţinerea pentru ca orice fotbalist străin care va semna un contract cu un club din Premier League să obţină un permis de muncă, ceea ce în prezent este posibil doar în condiţii foarte stricte pentru jucătorii non-comunitari.

Condiții ca la jucătorii extracomunitari

În cazul în care cluburile şi federaţia nu vor ajunge la un numitor comun pe această temă, fotbalul englez s-ar putea confrunta cu un scenariu în care toţi jucătorii din Uniunea Europeană ar fi obligaţi să îndeplinească aceleaşi criterii ca şi fotbaliştii din afara acesteia, pentru a putea obţine un permis de muncă pe teritoriul britanic.

Uniunea Europeană şi Londra încă nu au ajuns la un acord asupra modalităţii în care Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va părăsi blocul comunitar, dar negocierile între cele două părţi continuă, a anunţat luni negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel