BREXIT. Traian Băsescu, după de Regina a aprobat suspendarea Parlamentului: Forțează nota
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Boris Johnson FOTO AGERPRES / EPA
Boris Johnson FOTO AGERPRES / EPA
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord. Traian Băsescu afirmă că era obligată, existând precedent. 

”E foarte greu, din cauza cutumelor, ca regina să refuze o propunere a premierului. A ținut cont de voința premierului, chiar dacă i-a plăcut sau nu. A suspendat Parlamentul pe perioada 9 septembrie - 14 octombrie. De ce? Ca să nu mai poate vota împotriva planului negociat cu UE. E o procedură care la noi ar fi etichetata nedemocratică, dar la care premierul britanic are dreptul. Ei nu au scris în Constituție acest lucru, dar în cutumulele acțiunii guvernamentale în Regatul Unit a existat precedentul” a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

”E un joc care înseamnă și o presiune pe UE, pentru că Boris Johnson cere UE să renegocieze câteva lucruri. Ieșirea fără acord nu convine nici UE. Vor fi pierderi, e adevărat, mai mari pentru Marea Britanie. Forțează nota. Șantajează puțin UE care nici ea nu e fericită cu o ieșire fără acord a britanicilor. Doamna Merkel a spus că totuși poate că va trebui să discutăm, în timp ce Macron spune nimic, nu mai discutăm” a continuat fostul președinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel