BREXIT amânare. Spania, decizie, însă cu o condiție
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Brexit
Brexit
Spania nu se va opune unei amânări a Brexit-ului, cu condiţia ca aceasta să nu prelungească incertitudinea, a declarat miercuri şeful guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez, transmite AFP. 

„Spania nu se va opune concesiei unei eventuale prelungiri', dar 'aceasta trebuie să aibă o perspectivă clară de rezolvare. Prelungirea incertitudinii prin prelungirea termenelor este o alternativă care nu este nici rezonabilă, nici de dorit', a afirmat Sanchez în faţa deputaţilor spanioli. Premierul socialist a subliniat că guvernul său este 'dispus să modifice declaraţia (politică care guvernează viitoarea relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană) spre a o face mai ambiţioasă', 'dacă Marea Britanie modifică liniile roşii pe care le-a stabilit în negociere'.

Declaraţiile lui Pedro Sanchez intervin înainte ca premierul britanic Theresa May să supună la vot miercuri în parlament o moţiune de prelungire a negocierilor cu Uniunea Europeană, concomitent cu propunerea unui mecanism de amânare a date de ieşire a ţării din UE în caz de eşec al discuţiilor.

Luni, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, indicase că un termen suplimentar Brexit ar fi o soluţie 'raţională'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel