Brazilia: Un fragment uriaș de stâncă s-a prăbușit peste câteva șalupe cu turiști / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Brazilia: Un fragment uriaș de stâncă s-a prăbușit peste câteva șalupe cu turiști  /  Sursă foto: Captură Facebook
Brazilia: Un fragment uriaș de stâncă s-a prăbușit peste câteva șalupe cu turiști / Sursă foto: Captură Facebook
Imagini dramatice în Brazilia, acolo unde un fragment uriaș de stâncă s-a prăbușit peste mai multe șalupe pline cu turiști.

Un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe şalupe cu turişti în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, afectat de inundaţii severe în ultimele zile, transmite EFE.

Potrivit pompierilor, în incident şi-a pierdut viaţa cel puţin o persoană şi 15 au fost rănite.

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri - potrivit portalului G1 - arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste câteva şalupe care se aflau în zonă.

Pompierii bănuiesc că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea stâncii.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor, scrie Agerpres. 

O clădire s-a prăbușit în Nigeria

Cel puțin trei persoane au murit după ce o clădire de mari dimensiuni s-a prăbușit în timp ce era în construcție în orașul nigerian Lagos, transmite BBC. La fața locului au intervenit un excavator și mai mulți salvatori, dar și câțiva localnici care au căutat printre moloz și metal răsucit.

Clădirea era destinată a fi un bloc de locuinţe în cartierul de lux Ikoyi. Lucrătorul în construcții Eric Tetteh, în vârstă de 41 de ani, a declarat agenției de știri AP că echipele sale așteptau să ajungă un excavator la fața locului când clădirea a căzut brusc.

„Eu și fratele meu, am scăpat, dar sunt mai mulți oameni acolo, mai mult de 100 de oameni”, a spus Tetteh.

Un martor care lucra într-o clădire de birouri de vizavi de șantier a declarat pentru programul Outside Source de la BBC că a auzit un sunet, s-a uitat pe fereastră și „a văzut clădirea coborând literalmente etaj cu etaj”.

Bloc de lux transformat în moloz

Clădirea, destinată a fi un bloc de lux, a căzut la ora locală 14:45 în cartierul de lux Ikoyi. Lucrătorul în construcții Eric Tetteh, în vârstă de 41 de ani, a declarat agenției de știri AP că echipele sale așteptau să ajungă un excavator la fața locului când clădirea a căzut brusc.

„Eu și fratele meu, am scăpat, dar sunt mai mulți oameni acolo, mai mult de 100 de oameni”, a spus Tetteh.

Un martor care lucra într-o clădire de birouri de vizavi de șantier a declarat pentru programul Outside Source de la BBC că a auzit un sunet, s-a uitat pe fereastră și „a văzut clădirea coborând literalmente etaj cu etaj” (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel