Brazilia, carnagiu într-o catedrală. Mai mulți credincioși omorâți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Un bărbat de 49 de ani a deschis focul marţi în catedrala din Campinas, un oraş în apropiere de Sao Paolo, în sud-estul Braziliei, omorând patru persoane înainte de a se sinucide, au informat autorităţile locale, relatează AFP.

Atacatorul, care a folosit două arme, printre care un pistol de calibru 38, a rănit, de asemenea, alte patru persoane. 'Un individ a deschis focul la întâmplare împotriva persoanelor care se aflau la faţa locului, până la intervenţia poliţiei militare, care a deschis focul asupra lui, înainte de a se sinucide', a făcut cunoscut secretariatul securităţii din Sao Paolo, într-un comunicat. 'Pe lângă atacator, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite', a adăugat textul, fără să precizeze motivele atacului armat.

Cum s-a întâmplat tragedia

Poliţia civilă a declarat pentru site-ul de informaţii G1 că l-a identificat pe atacator, un bărbat de 49 de ani domiciliat în Valinhos, un oraş la 12 kilometri de Campinas. Victimele nu au fost identificate deocamdată. Imagini difuzate de televiziunea Globonews au arătat cadavrul agresorului în interiorul catedralei, îmbrăcat în blugi şi un tricou albastru, cu un pistol într-o mână şi altul la centură. O cameră de supraveghere video a înregistrat atacul armat de la început: bărbatul, aşezat pe o bancă din faţă, în stânga altarului, se ridică brusc şi începe să tragă asupra credincioşilor aflaţi lângă el. Potrivit site-ului de informaţii G1, individul s-a dezlănţuit în lăcaşul de cult în jurul orelor 13.00 (15.00 GMT), în plină liturghie. După ce a tras de vreo 20 de ori în direcţia credincioşilor, s-a împuşcat în cap în faţa altarului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel