Data publicării:

Braşov: Obiecte realizate de elevi, într-o expoziţie ce prezintă patrimoniul cultural din Ţara Bârsei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Publicul braşovean va putea vizita, începând de marţi şi până pe 14 septembrie, expoziţia "Casa bunicii - fereastră spre viitor", în care sunt expuse obiecte de mobilier şi textile tradiţionale din casele de odinioară din Ţara Bârsei.

Obiectele, expuse în Piaţa cu copaci de la Coresi Shoping Resort, au fost realizate de cei 42 de elevi braşoveni care au participat, în luna iulie, la tabăra gratuită de creaţie artizanală organizată de Fundaţia Kronospan.

Vizitatorii vor putea admira lăzi de zestre, blidare, armăroaie, ştergare cusute, ţesături de zestre, icoane pictate pe sticlă, rogojini şi obiecte decorative din pănuşi, mese şi scaune sculptate/încrustate în lemn, conform unui comunicat al Fundaţiei Kronospan.

În cadrul taberei, elevii au fost iniţiaţi şi coordonaţi în realizarea creaţiilor de artizanii Gabriela Bularca, Manuela Ivan, Ionela Bangălă (Bran), Valeria Neuvirt, Corneliu Priţcu Sculean şi Ioan Neuvirt.

Proiectului cultural "Casa bunicii - fereastră spre viitor" este implementat de Fundaţia Kronospan şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel