Data publicării:

Braşov: Finanţare de 136.000 de lei de la bugetul judeţului pentru proiectele a 4 ONG-uri în domeniul asistenţei sociale

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Economie
WhatsApp

Patru organizaţii non-guvernamentale din Braşov vor beneficia în total de 136.000 de lei cofinanţare din partea Consiliului Judeţean prin programul dedicat proiectelor de asistenţă socială pe anul 2019.

Asociaţia de Servicii Sociale SCUT îşi propune prin proiectul pentru care a obţinut finanţare să diversifice activităţile de recreere, socializare, dar şi să introducă terapii complementare pentru 10 dintre beneficiarii săi, persoane cu boli cronice mintale (schizofrenie, tulburare bipolară); Asociaţia Îngrijire Acasă va oferi pachete de îngrijire (scutece pentru adulţi) pentru 20 de vârstnici imobilizaţi care trăiesc în condiţii materiale precare; Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice Sf. Haralambie va organiza o tabără de dans pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, după o coregrafie adaptată acestora, iar Asociaţia Rază de Speranţă va amenaja un cabinet medical unde va oferi servicii de meloterapie pentru 20 de copii cu tulburări din spectrul autist.

Conform vicepreşedintelui CJ Braşov, Adrian Gabor, din bugetul pe anul în curs a fost alocată pentru acest program suma de un milion de lei, însă nu vor fi cheltuiţi decât aproximativ 136.000 de lei. El a menţionat că au depus proiecte şapte ONG-uri, însă doar patru au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de finanţare.

"Anul acesta avem dublu, adică 100% creştere faţă de anul trecut, patru proiecte faţă de două. Cu părere de rău spun, eu m-am luptat şi am obţinut un milion de lei pe ghiduri de finanţare pe servicii sociale şi nu vom reuşi să cheltuim anul acesta decât aproximativ 136.000 de lei. Sunt patru proiecte foarte frumoase, sunt ONG-uri care pun suflet în activitatea lor (...). Majoritatea se adresează persoanelor cu handicap, vârstnicilor", a precizat vicepreşedintele CJ Braşov, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, ghidul a fost îmbunătăţit anul acesta, iar suma alocată pentru acest domeniu a fost majorată, însă, bugetul de stat şi, ca urmare, şi cel al judeţului au fost aprobate foarte târziu, motiv pentru care nu s-a reuşit organizarea unei a doua sesiuni de depunere de proiecte.

"Sperăm ca anul viitor să se voteze mai repede bugetul şi să avem două sesiuni. Eu, la sfârşitul anului, mă voi întâlni, din nou, cu toate ONG-urile care pot participa la acest ghid de finanţare şi să îmbunătăţim ghidul", a conchis Adrian Gabor.

Cele patru proiecte trebuie implementate până în 15 noiembrie pentru a se putea deconta banii, conform legii finanţelor publice, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel