Brăileanul care s-a dat drept curier şi a bătut trei femei în Anglia, condamnat la închisoare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Săndel Hornea, bărbatul din Brăila care s-a drept curier în Anglia în septembrie 2019 şi a bătut trei femei pe care le-a şi jefuit, a fost condamnat la închisoare cu executare. 

11 ani de închisoare este sentinţa care i-a fost dată bărbatului de către instanţa engleză. Bărbatul a fugit din Anglia chiar în ziua următoare atacului şi a fost prins abia în februarie 2021 la Galaţi. 

Săndel Hornea a fost reţinut, iar apoi a fost prezentat Curţii de Apel Galaţi, care l-a trimis în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta şi-a dat acordul în faţa instanţei pentru a fi predat autorităţilor judiciare din Marea Britanie. 

Judecătorul care a dat sentința a spus că românul a comis un atac șocant și sălbatic. Una dintre femeile bătute s-a ales cu două hemoragii craniene. Alta a avut o fractură de orbită oculară. Iar toate trei au rămas cu traume emoționale profunde. Totul pentru două console de jocuri și un decodor de TV prin satelit, ce a furat bărbatul din casa femeilor pe care le-a bătut, scrie Digi24.

"Sunt încântat de sentință. Hornea a primit un număr mare de ani în care să se gândească la ce a făcut. Sper că va profita de ofertele de reabilitare pe care le va primi în închisoare. Este un tip foarte rar de infracțiune. Oamenii nu trebuie să se teamă mereu că următoarea persoană care le va bate la ușă a venit să-i jefuiască", a declarat avocatul victimelor, conform sursei citate.

MAE a confirmat în 2019 că atacatorul e român 

 

„Ambasada României la Londra, prin intermediul Biroului atașatului de afaceri interne, are în atenție cazul semnalat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare. Potrivit datelor obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, autoritățile locale au confirmat faptul că persoana în cauză este cetățean român, ancheta fiind în curs de desfășurare. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară din partea cetățeanului român", a răspuns Ministerul de Externe, la solicitarea Mediafax. 

Instituția precizează că „Ambasada României la Londra continuă monitorizarea cazului și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări".

În dimineața zilei de 2 septembrie 2019, un individ s-a prezentat în fața unei locuințe din Luton și a sunat spunând că are un colet de predat la adresa respectivă. În momentul în care i-a fost deschisă ușa, bărbatul s-a năpustit asupra a două femei și o adolescentă care se aflau în acel moment în locuință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel