Bradul de Crăciun din New York, înalt de 15 metri, INCENDIAT. Bărbat arestat FOTO/VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Brad din Manhattan, incendiat/ foto captură video
Brad din Manhattan, incendiat/ foto captură video
Un imens brad de Crăciun din New York a fost incendiat de un bărbat. 

Bradul de Crăciun de 15 metri a luat foc miercuri, înainte de ora locală 12:15. Era împodobit în fața studiourilor Fox News din Midtown Manhattan. Acesta nu este bradul din Rockefeller Center, dar este un brad uriaș ce Crăciun ce a fost incendiat. În acest caz, un bărbat a fost reținut, arată abc7ny.com.

Securitatea clădirii a indicat poliției venite la fața locului, din Rockefeller Center, spre un bărbat în vârstă de 49 de ani, asupra căruia a fost găsită o brichetă. Se pare că este un om al străzii. El ar fi fost observat în timp ce se urca în bradul de Crăciun. Ultima sa adresă cunoscută a fost în Brooklyn. El este acum acuzat, printre altele, de rele intenții, punerea în pericol a celor din jur, incendiere, încălcarea unui spațiu nedestinat publicului și perturbarea liniștii publice. Bărbatul are antecedente penale, fiind reținut anterior pentru deținere de droguri și pentru ebrietate în spațiul public. 

Nu este clar de ce bărbatul ar fi dat foc bradului. Poliția spune că ar fi acționat singur. 

Citește și: Târgul de Crăciun tradițional românesc la care intri fără certificat verde

Târguri de Crăciun deschise în Europa, în ciuda tulpinii Omicron. Patru destinaţii de vis în pandemie

1. Târgul de Crăciun din Wroclaw, Polonia 

Deşi nu ar fi pe primul loc în topul celor care vizitează târguri de Crăciun, cel din Wroclaw are multe de oferit vizitatorilor. Se desfăşoară în patru locaţii diferite din oraşul polonez şi este organizat anual încă din secolul al XVI-lea. Iar târgul principal, cel din piaţa Rynek, are un decor de poveste, fiind înconjurat de clădiri în culori pastelate, scrie euronews. 

Turiştii se pot bucura de obiecte lucrate manual, de delicatese din întreaga lumea, dar şi de faptul că nu este nevoie de certificat verde sau de purtarea măştii la exterior. Târgul de Crăciun este deschis până pe 21 decembrie. 

2. Satul lui Moş Crăciun, Laponia, Finlanda 

Dacă eşti complet vaccinat sau dacă ai un test negativ nu mai vechi de 72 de ore, atunci călătoria în Finlanda este posibilă. Iar de acolo până în capitala Laponiei, Rovaniemi, casa oficială a lui Moş Crăciun, nu mai e mult. Spiriduşii spun, însă, că locuinţa reală a Moşului este în misteriosul loc "Ear Fell". 

Satul lui Moş Crăciun este deschis, teoretic, în fiecare zi din an şi se poate ajunge acolo cu autobuzul din centrul oraşului Rovaniemi. Turiştii se pot plimba cu sănii trase de Husky sau reni, cu snowmobilele sau se pot caza într-un hotel iglu. 

Iar dacă la toate astea adăugăm şi faptul că în serile de iarnă se poate vedea Aurora Boreală, vacanţa pare una completă şi de neratat. 

Vezi lista completă și imagini AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel