Data publicării:

Box: Pugilistul ucrainean Aleksandr Gvodzik, 48 de ore în spital după o comoţie cerebrală suferită în ring

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sport
WhatsApp
Pugilistul ucrainean Aleksandr Gvozdik a părăsit, duminică, spitalul din Philadelphia unde s-a aflat timp de două zile sub observaţie pentru o comoţie cerebrală suferită la meciul cu rusul Artur Beterbiev, pentru categoria semigrea, a anunţat antrenorul său pentru postul ESPN, citat de AFP.

La doar două zile după decesul boxerului american Patrick Day, ca urmare a unei leziuni cerebrale provocate de un teribil KO, suferit la Chicago în faţa compatriotului său american Charles Conwell, Gvozdik a primit îngrijiri pentru o comoţie cerebrală şi a fost supus unor investigaţii amănunţite pentru a preveni un traumatism mai grav, a precizat antrenorul Teddy Atlas.

"Totul este clar. Nicio sângerare la creier nu a fost detectată sau vreo altă problemă. Dar trebuia să fim siguri", a declarat Atlas, precizând că sportivul său s-a plâns de o durere în spate capului.

În vârstă de 32 de ani, boxerul ucrainean a suferit prima înfrângere în 19 meciuri, după ce a căzut la podea de trei ori în runda a 10-a sub ploaia de lovituri a adversarului, determinând arbitrul să oprească meciul. Înaintea meciului dintre Beterbiev şi Gvozdik a fost adus un omagiu lui Patrick Day, marcat prin zece lovituri de gong, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel