Data publicării:

Box feminin: Un meci pentru titlurile mondiale WBC şi WBO, anulat din cauza unei agresiuni

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sport
WhatsApp
Meciul de box feminin dintre americanca Clarresa Shields şi croata Ivana Habazin a fost anulat, după ce antrenorul pugilistei europene a fost agresat la cântarul oficial de la Flint (Michigan), relatează agenţiile internaţionale.

James Ali Bashir, fost antrenor al greului Vladimir Kliciko (Ucraina), a fost lovit din spate de o persoană neidentificată, care a reuşit să fugă, chiar înainte de cântarul oficial al meciului de la categoria super-welter, în care erau în joc centurile WBC şi WBO. Antrenorul, plin de sânge la cap, a avut nevoie de câteva minute înainte de a-şi reveni şi a fost transportat la spital, după ce i s-a instalat o orteză cervicală la gât.

World Boxing Council (WBC) a condamnat ferm orice fel de act de violenţă din evenimentele legate de box şi mai ales oribilul atac care a avut loc în cadrul unei activităţi oficiale din jurul evenimentului de la Flint.

Organizatorii au menţinut celelalte două meciuri din gala televizată din Michigan (SUA).

Shields, campioană olimpică la Londra şi la Rio, cu 9 victorii în ringul profesionist, va trebui să aştepte reprogramarea meciului pentru a câştiga alte două centuri mondiale, după cele obţinute deja la categoriile mijlocie şi super-mijlocie.

Habazin are în palmares 20 de victorii şi trei înfrângeri. Nu este clar dacă WBC va reprograma acest meci la o altă data.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel