Box: Deontay Wilder îl acuză pe Tyson Fury că evită să îl înfrunte din nou
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Boxerul american Deontay Wilder, campionul mondial en titre la categoria grea, versiunea WBC, l-a acuzat joi pe britanicul Tyson Fury că face totul pentru a evita să-l înfrunte din nou, după un prim duel spectaculos, care s-a încheiat la egalitate, informează AFP.

'Fury ştie de ce nu vrea să mă înfrunte. I-am dat o lecţie, eu am fost agresorul', a declarat Wilder în cursul unei conferinţe de presă, înaintea meciului împotriva compatriotului său Dominic Breazeale, programat pe 18 mai. 'El nu mai doreşte să se afle pe ring în faţa mea, pentru că ultima oară a avut o comoţie cerebrală din cauza mea. L-am rănit, dar şi-a pierdut memoria', a adăugat americanul.

'Fury a spus că are nevoie de trei meciuri, însă aceste lupte vor conduce către întâlnirea noastră, iar de această dată îl voi 'termina'. Îi recomand să fie în formă, pentru că va fi nevoie de cea mai bună versiune a lui Fury pentru a mă înfrunta', a mai spus Deontay Wilder. Tyson Fury, în vârstă de 30 ani, a făcut senzaţie pe 1 decembrie, la Staples Center din Los Angeles, terminând la egalitate cu Wilder.

Britanicul a dominat lupta cu americanul, înainte de a fi trimis de două ori la podea de către Wilder. La capătul celor 12 reprize ale meciului, un arbitru-judecător i-a acordat victoria lui Deontay Wilder (115-111), altul a estimat că Tyson Fury s-a impus (115-110), iar cel de-al treilea nu a reuşit să-i departajeze (113-113). Fury este în continuare neînvins în 28 de meciuri (27 de victorii, un egal), le fel ca şi Wilder, care are în palmares 40 de victorii (39 înainte de limită) şi un egal, în 41 de lupte.

Pugilistul britanic îl va înfrunta pe germanul Tom Schwarz (24 de victorii, 18 înainte de limită), pe 15 iunie la  Las Vegas (Nevada), în timp ce Wilder îşi va pune în joc titlul WBC pentru a noua oară, împotriva lui Dominic Breazeale (20 victorii, 18 prin KO, şi o înfrângere). În caz de victorie, Wilder va egala legendele categoriei grea Muhammad Ali, Lennox Lewis şi Mike Tyson, care şi-au apărat cu succes de nouă ori titlurile mondiale. 'Să mă alătur lor ar fi ceva impresionant, însă eu vreau să merg şi mai departe. Am încă multe lucruri de realizat în sportul nostru', a asigurat Wilder. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel