Data publicării:

Botulismul, boala mortală ascunsă în conserve. Carmen Dorobăț: Impune internare la Terapie Intensivă. Afectează sistemul nervos central

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Botulismul este o boală gravă, cauzată de o toxină care atacă nervii organismului. Botulismul poate provoca simptome care pun viața în pericol.

Botulismul este o boală rară, dar gravă, cauzată de o toxină care atacă nervii organismului. Simptomele botulismului încep, de obicei, cu slăbiciunea mușchilor care controlează ochii, fața, gura și gâtul. Această slăbiciune se poate extinde la gât, brațe, trunchi și picioare.

Botulismul poate slăbi, de asemenea, mușchii implicați în respirație, ceea ce poate duce la dificultăți de respirație și chiar la deces. Un tip de bacterie numit Clostridium botulinum produce toxina. Botulismul poate apărea ca urmare a contaminării alimentelor sau a rănilor.

Cum poți să faci botulism din cauza mâncării

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic primar boli infecțioase, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum putem face botulism din cauza mâncării.

”Botulismul este o boală care se poate lua din conserve, în special conserve de pește. Au fost, însă, și cazuri când oamenii au făcut botulism de la zacuscă. Acești spori se dezvoltă în condiții de anaerobioză.

Bacteria trăiește în lipsa aerului. În conserve se pot dezvolta astfel de condiții și poate apărea această bacterie, iar toxina este cea care determină boala și determină boală prin afectarea sistemului nervos central”, a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic primar boli infecțioase, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Citește continuarea pe: https://www.dcmedical.ro/botulismul-boala-mortala-ascunsa-in-conserve_646177.html?fbclid=IwAR1tWn32HC7VjTZyXomU-NpsxWp13aW_rAyoqQ48X1eoU8P6bnQRTCAqs7U

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel