Data publicării:

Botoşani: Furnizorul de energie termică ar putea ajunge în situaţia de a nu putea asigura încălzirea pentru populaţie

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Furnizorul de energie termică din municipiul Botoşani, societatea comercială Modern Calor SA, ar putea ajunge în imposibilitatea de a furniza căldură şi apă caldă pentru populaţie, în cazul în care nu va încasa subvenţia de la bugetul local, a anunţat, marţi, într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, directorul societăţii, Florin Sandu.

Potrivit acestuia, Modern Calor are de recuperat de la Primăria municipiului Botoşani peste cinci milioane de lei, subvenţie reprezentând diferenţa de preţ dintre preţul de producţie şi preţul de livrare către populaţie pe perioada mai - decembrie 2019, scrie Agerpres.

"Avem contracte încheiate pentru asigurarea necesarului de gaze. Singura problemă cu care ne confruntăm este cea legată de subvenţia pe care ar trebui să o asigure primăria municipiului. Din luna mai, această subvenţie nu a mai fost plătită. Dacă nu se iau măsuri pentru a fi plătită această sumă, care se ridică la aproximativ cinci milioane de lei, până la sfârşitul anului, riscăm să nu putem furniza agent termic pentru populaţie", a declarat Sandu.

Modern Calor a început furnizarea încălzirii în sistem centralizat începând cu data de 14 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel