Botoşani: Mănăstirea Coşula va construi, cu finanţare de la buget, spaţii de cazare pentru încurajarea turismului religios
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mănăstirea Coşula din judeţul Botoşani va construi spaţii de cazare pentru încurajarea turismului religios, finanţarea de circa 3 milioane de lei fiind asigurată de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) a declarat, luni, pentru AGERPRES, stareţul Calinic Chirvase. 

Potrivit acestuia, în incinta complexului monahal de la Coşula vor fi ridicate chilii cu o capacitate de cazare de 40 de locuri, finanţarea fiind asigurată de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii. 'La demisol va fi o sală de mese cu o capacitate pentru 150 de persoane, la parter vor fi camere pentru călugări, iar la mansardă camere pentru pelerini. Am avut anul trecut foarte multe solicitări din partea pelerinilor pentru cazare, dar i-am refuzat pe toţi, pentru că nu avem unde să îi ţinem. Vrem să încurajăm turismul religios', a afirmat Chirvase. Proiectul finanţat de Compania Naţională de Investiţii este de aproximativ trei milioane de lei, a precizat sursa citată. Mănăstirea Coşula din Botoşani, recunoscută pentru picturile originale cu vechime de aproape 500 de ani, a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ, după implementarea unui proiect european de reabilitare în valoare de aproape 15 milioane de lei. Coşula este o mănăstire de călugări, situată la o distanţă de circa 20 kilometri sud-est de municipiul Botoşani. Ea a fost construită în anul 1535 de către marele vistiernic Mateiaş Coşolvei, sfetnicul domnitorului Petru Rareş, pe malul stâng al râului Miletin. Mănăstirea a fost realizată în stilul arhitecturii feudale moldoveneşti. În secolele XVII-XVIII, aşezământul reprezenta un important centru duhovnicesc şi cultural, având peste 1.000 de călugări. În 1908, complexul monahal a fost părăsit, devenind biserică parohială. A fost reînfiinţat în 1991. Ansamblul Mănăstirii Coşula este inclus pe lista monumentelor istorice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel