Botoșănean condamnat în Italia, prins de polițiști în țară. Furase telefoane de 60.000 de euro
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Un bărbat care avea pe numele său mandat european de arestare a fost prins de polițiști la Botoșani.

Un bărbat din judeţul Botoşani, care era dat în urmărire, după ce a fost condamnat în Italia în urma unei spargeri a unui magazin de telefonie mobilă, a fost capturat de poliţiştii din Botoşani, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni, au reuşit identificarea unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Dersca, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia.

Bărbatul a fost condamnat la cinci ani şi 11 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

"Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-un magazin, de unde ar fi sustras mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu estimat la 59.000 de euro. Acesta a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind escortat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată", a afirmat reprezentantul IPJ Botoşani. 

Un turist a plecat acasă cu tot cu frigiderul unei pensiuni din Vama Veche

Un turist a fost filmat în timp ce a furat un frigider dintr-o pensiune din Vama Veche.

Reprezentanta unei pensiuni din Vama Veche a postat pe un grup de Facebook imagini cu un turist surprins în timp ce fură frigiderul din incinta pensiunii.

În imagini se poate observa cum un bărbat se uită la un mic frigider, pare că se gândește câteva clipe, apoi îl scoate din priză, îl ia în brațe și pleacă.

„Cum să faci așa ceva?”, se întreabă ea.

Bărbatul care a furat un frigider din Vama Veche a fost identificat de polițiști.

„La data de 23 august, bărbatul în cauză ar fi sustras, de pe terasa unei pensiuni, un frigider. Bunul sustras a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a anunțat Poliția, scrie Adevărul.

VEZI ÎNTREGUL VIDEOCLIP AICI.

Plaje lărgite în zonele Jupiter-Neptun şi Balta Mangalia-Venus-Aurora. Licitaţia a fost câştigată de olandezi

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a semnat contractele pentru lărgirea plajelor în zonele Jupiter - Neptun şi Balta Mangalia - Venus - Aurora, au informat, miercuri, reprezentanţii instituţiei. Câştigătoarea licitaţiei este compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors BV, care efectuează în prezent lărgirea plajelor la Eforie Nord şi Eforie Sud. "Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a semnat contractele pentru execuţia lucrărilor aferente Lotului 8 - Jupiter - Neptun şi Lotului 9 - Balta Mangalia - Venus - Aurora, care sunt incluse în proiectul cu finanţare europeană "Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)". În urma finalizării procedurii de licitaţie firma câştigătoare este compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors BV, Rotterdam cu peste 150 de ani de experienţă în construcţii hidrotehnice marine, care în prezent implementează lucrările de protecţie costieră pe Lotul 5 - zona Eforie Sud şi cordon Eforie Nord - Eforie Sud", se arată într-un comunicat de presă transmis de ABADL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel