Boris Johnson urmează a fi amendat pentru petrecerile controversate din timpul restricțiilor Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Boris Johnson
Boris Johnson
Prim-ministrul Boris Johnson și cancelarul Rishi Sunak vor fi amendați de poliție pentru că au participat la petreceri în timpul restricțiilor Covid-19.

Premierul britanic a confirmat că perechea a primit o notificare de la Poliția Metropolitană, potrivit căreia li se vor da penalități, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt a spus că nu li s-a transmis pentru care eveniment este amenda.

Este investigată presupusa încălcare a restricțiilor Covid-19, în cadrul a 12 adunări în Whitehall și Downing Street.

Până în prezent, au fost aplicate în total peste 50 de amenzi.

Poliția a spus că nu-i va numi pe cei care au primit amenzile, dar guvernul a promis că va dezvălui dacă Johnson și Sunak se numără printre aceștia.

Liderul laburist, Sir Keir Starmer, a declarat: „Boris Johnson și Rishi Sunak au încălcat legea și au mințit în mod repetat publicul britanic. Ambii trebuie să demisioneze.”

„Conservatorii sunt total incapabili să guverneze. Marea Britanie merită mai mult”, a conchis acesta.

Petrecerile controversate

În ianuarie, poliția a lansat o investigație asupra a 12 evenimente în care restricțiile ar fi putut fi încălcate.

Ofițerii au cerut completarea unor chestionare legale oficiale, ca parte a investigației celor 100 de membri ai personalului din Downing Street și Whitehall, inclusiv prim-ministrului și cancelarului.

La sfârșitul lunii martie, ei au confirmat că detectivii au început să intervieveze martori cheie cu privire la detalii legate de răspunsurile la chestionare.

Prim-ministrul a primit un chestionar la data de 11 februarie. Se crede că a participat la șase dintre evenimentele analizate.

Poliția a emis primele 20 de amenzi pe 1 aprilie persoanelor care au participat la o celebrare a unui funcționar din Downing Street, pe 18 iunie 2020, în clădirea Cabinet Office de la Whitehall.

Unele dintre aceste amenzi au fost, de asemenea, acordate persoanelor care au participat la două evenimente din 16 aprilie 2021, cu o zi înainte de înmormântarea Prințului Philip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel