România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 10 dec 2019 / 12:16
Boris Johnson, în încurcătură în urma unei fotografii cu un copil bolnav. Despre ce e vorba
Premierul britanic a fost pus în încurcătură de o fotografie a unuibăieţel culcat pe jos într-un spital din sistemul public.

Cu trei zile înainte de alegerile legislative, premierul britanic Boris Johnson a fost pus în încurcătură, luni, de publicarea unei fotografii cu un copil care aşteaptă să i se acorde îngrijiri culcat pe jos într-un spital, fotografie ce ilustrează problemele din sistemul public de sănătate britanic după ani de austeritate impusă de conservatori, informează AFP, citează Agerpres..

Fotografia cu Jack s-a aflat pe prima pagină a tabloidului de stânga Daily Mirror: băiatul de patru ani, ce prezenta simptomele unei pneumonii, a fost adus cu ambulanţa la secţia de urgenţe a unui spital din Leeds (nordul Regatului Unit), apoi obligat să aştepte mai multe ore culcat pe jos pe un palton, pentru a fi examinat.

Ce spune mama copilului 

 

O experienţă atât de traumatizantă pentru mama copilului, încât aceasta va vota pentru prima dată pentru laburişti, după cum a declarat ea cotidianului, care duce o campanie împotriva tăierilor bugetare din serviciul de sănătate (NHS), miză majoră a campaniei electorale, alături de Brexit.

"Sunt supărată pe lipsa de finanţare şi lipsa de paturi, pentru că îi afectează pe copiii noştri", şi-a exprimat nemulţumirea Sarah Williment. Fiul ei, care a trebuit să aştepte apoi alte cinci ore pe o targă, a fost în final diagnosticat cu gripă şi angină.

Declarația lui Boris Johnson. Empatizează mult

 

Conservatorul Boris Johnson a reacţionat la postul de radio LBC, dând asigurări că "empatizează mult cu cei care au avut o proastă experienţă (cu NHS)" şi a prezentat scuze, reiterând în acelaşi timp promisiunea din campanie de a investi masiv în acest sistem.

Mai târziu, premierul a luat telefonul mobil al unui jurnalist al televiziunii ITV, care îl intervieva şi încerca să-i arate fotografia cu copilul, pentru a clarifica problema. Potrivit imaginilor cu interviul publicate pe Twitter, Boris Johnson a restituit în final mobilul, după ce s-a uitat la fotografia "îngrozitoare" şi cerându-şi din nou scuze.

Atacul lui Jeremy Corbyn

 

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, a profitat de ocazie pentru a-l ataca. "Au avut la dispoziţie nouă ani (anii în care conservatorii s-au aflat la putere) pentru a finanţa NHS cum trebuie. Un copil care primeşte îngrijiri pe jos constituie o ruşine pentru societatea noastră", a declarat Corbyn într-un discurs înflăcărat la Bristol, sud-estul Regatului Unit.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a declarat "îngrozit" la BBC şi a dat asigurări că doreşte să amelioreze situaţia NHS. Deplasându-se luni după-amiaza la spital, Leeds general Infirmary, el a fost huiduit la plecare de un mic grup de manifestanţi, care strigau "să vă fie ruşine".

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro