Boris Johnson, despre Brexit. Guvernul vrea independență față de UE din 2021. Franța avertizează
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marii Britanii susține că țara sa se vrea a fi independentă față de Uniunea Europeană din 2021. Cu toate acestea, Franța trage un semnal de alarmă. 

Guvernul Boris Johnson a transmis, luni, Uniunii Europene că are obiectivul restabilirii independenţei economice şi politice a Marii Britanii pe 1 ianuarie 2021, dar Administraţia Emmanuel Macron a avertizat că nu va ceda la "şantajul" Londrei, scrie Mediafax. 

În contextul în care Uniunea Europeană elaborează liniile generale pentru negocierile cu Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit, Downing Street a transmis luni că premierul Boris Johnson vrea să "preia controlul" asupra suveranităţii britanice.

Obiectivul Marii Britanii

"Obiectivul primar al Marii Britanii în negocieri este să asigurăm restabilirea independenţei economice şi politice de la 1 ianuarie 2020", a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului premierului Boris Johnson, citat de cotidianul Financial Times.

Asociaţiile companiilor britanice cer Guvernului de la Londra să menţină Marea Britanie cât mai aproape de reglementările Uniunii Europene începând din 2021, pentru a se evita instituirea de taxe vamale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel