Boris Johnson a fost sancționat pentru renovarea costisitoare a apartamentului său
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Boris Johnson
Sursă foto: Facebook - Boris Johnson
Boris Johnson a fost sancționat pentru că și-a renovat apartamentul cu bani primiți dintr-o donație privată. 

Premierul britanic Boris Johnson a fost sancţionat joi în legătură cu renovarea costisitoare a apartamentului său din Downing Street, finanţată de o donaţie privată, sancţiune care pică prost pentru liderul conservator a cărui credibilitate este deja pusă la îndoială, informează AFP, citat de Agerpres. 

Comisia Electorală, regulator al conturilor partidelor politice, a aplicat o amendă de 16.250 de lire sterline (aproape 19.000 de euro) Partidului Conservator al lui Boris Johnson, pentru că nu a declarat suma totală a donaţiei primite pentru finanţarea acestei renovări, precum şi o amendă de 1.550 de lire sterline pentru că a încălcat obligaţia de a ţine registre contabile corespunzătoare.

Ancheta a început în aprilie

Comisia a lansat o anchetă în aprilie, pentru a examina eventuale infracţiuni legate de lucrările realizate în apartamentul lui Boris Johnson, unde acesta locuieşte cu soţia sa Carrie Symonds şi cu fiul lor Wilfred, pe Downing Street 11, mai spaţios decât cel de pe Downing Street 10, reşedinţa sa oficială.

Comisia a conchis joi că Partidul Conservator a primit o donaţie de 67.801,72 de lire sterline (puţin peste 79.000 de euro) de la Huntswood Associates Limited, societate condusă de un apropiat al partidului, în octombrie 2020, dintre care "52.801,72 de lire urmau să acopere costul a trei facturi legate de renovarea de pe Downing Street".

Din această sumă, doar 15.000 de lire au fost declarate ca donaţie de către partid. Însă, "suma totală de 67.801,72 de lire era o donaţie şi trebuia să fie semnalată Comisiei", a subliniat aceasta din urmă.

Atacat de opoziţie în legătură cu finanţarea acestor lucrări, Boris Johnson a dat asigurări în Parlament, în aprilie, că "a plătit personal renovarea", fără a preciza dacă a beneficiat de o donaţie pe care a întors-o ulterior. Premierul Johnson a dat asigurări că a respectat regulile. 

Citește și: Poliția britanică NU va investiga petrecerea de Crăciun de pe Downing Street

Te-ar mai putea interesa și: După SUA și Australia, Marea Britanie anunță boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă din China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel