Borbely nu crede că Cseke Attila va candida la şefia UDMR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cseke-attila
cseke-attila

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că el nu crede că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, va candida la şefia UDMR la Congresul formaţiunii de la sfârşitul lunii februarie, aşa cum a susţinut preşedintele PCM, Szasz Jeno.

Borbely a afirmat că "dacă Szasz Jeno spune ceva înseamnă că probabil nu-i aşa" şi că acesta face declaraţii în legătură cu candidaţii UDMR, în condiţiile în care "a făcut unele alegeri în PCM ridicând mâna sau nepermiţând altora să candideze".

Borbely a arătat că el şi-a anunţat deja sprijinul pentru candidatura ministrului Culturii, Kelemen Hunor, şi nu crede că Cseke Attila va avea o candidatură pe ultima sută de metri, informează Mediafax

El a apreciat că vor rămâne în competiţia pentru şefia Uniunii candidaţii care au anunţat deja - ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi, Eckstein Kovacs Peter, şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

"Este o luptă care se va da între mai mulţi candidaţi ai UDMR, slavă Domnului, suntem o Uniune democratică. Până în 26 ianuarie, oricine poate să candideze. Sincer nu cred (în candidatura lui Cseke - n.r.), pentru că dacă cineva se gândeşte serios să devină preşedintele UDMR cred că până acum trebuia să se exprime deja, adică nu pe ultima sută de metri, pentru că pierde teren. Deci nu cred, nu cred. Cred că vor rămâne cei trei. Este o competiţie deschisă. Mi-am spus punctul de vedere pe cine susţin, pe Kelemen Hunor. Din acest punct de vedere trebuie să formăm o echipă puternică pentru anul viitor, pentru alegeri", a spus Borbely.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel