Bonetti, fostul portar al Angliei, a decedat
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Peter Bonetti a decedat, duminică, la vârsta de 78 de ani.

"Toţi cei de la Chelsea Football Club suntem profund întristaţi să anunţăm moartea strălucitului nostru portar Peter Bonetti, care a jucat 729 de partide pentru Blues", a anunțat clubul londonez pe pagina de Facebook. ”A fost unul dintre cei mai mari sportivi ai clubului. Odihnește-te în pace, Peter ”Pisica” Bonetti”, a fost mesajul lor de adio.

Bonetti era supranumit "pisica", pentru plonjoanele sale acrobatice, mai ales căavea doar 1,77 metri înălțime. La Chelsea, el a cucerit Cupa Ligii în 1965, Cupa Angliei, în 1970 şi Cupa Cupelor, în 1971. Numai Ron Harris a jucat mai multe meciuri la Chlesea ca Bonetti, 795.

El a făcut parte din lotul naţionalei Angliei, campioană mondială în 1966, dar nu a jucat niciun minut. A strâns doar şapte selecţii la prima reprezentativă, fiind eclipsat de Gordon Banks şi apoi de Peter Shilton.

La Cupa Mondială din Mexic, din 1970, Bonetti i-a luat locul în poartă lui Banks, la meciul cu Germania, din sferturi, pe care Anglia l-a pierdut cu 3-2, după ce a condus cu 2-0. Aceea a fost ultima lui apariţie în poarta naţionalei engleze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel