Bombe artizanale aruncate asupra ambasadei Republicii Cuba din Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Ambasada Cubei a fost atacată cu 3 cocktailuri Molotov. 

Ambasada Cubei a fost atacată marți noapte, 26 spre 27 iulie cu bombe artizanale cu petrol, care au cauzat o serie de stricăciuni, dar nu au rănit nici un angajat al ambasadei. Autoritățile franceze au întărit securitatea în zona unde se află ambasada, transmite France24

Biroul procurorului din Paris a transmis faptul că o investigație este deschisă în acest caz. Nu a fost făcut nici un arest în acest caz și nimeni nu a revendicat atacul. Poliția a determinat faptul că bombele au fost aruncate în timpul nopții, flăcările extinzându-se până la sosirea pompierilor. Centrul internațional de presă al ministerului cuban de externe a transmis că 3 cocktailuri Molotov au fost aruncate, 2 dintre acestea lovind clădirea ambasadei și pornind un incendiu. Personalul ambasadei se pare că începuse să stingă flăcările la venirea pompierilor francezi. 

SUA, acuzate

Bruno Rodriguez, ministrul de externe din Cuba, acuză Statele Unite ale Americii pentru atacul asupra ambasadei. 

Anchetă judiciară

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe francez a transmis faptul că atacul asupra ambasadei este condamnat de Franța și o investigație judiciară a fost deschisă. În declarație a mai fost adăugat faptul să securitatea din vecinătatea ambasadei a fost întărită.

Ambasadele Cubei din mai multe orașe ale lumii au fost scena unor demonstrații împotriva guvernului Cubei, ca răspuns la protestele de pe insulă ce au început pe 11-12 iulie. Cuba a acuzat Statele Unite ale Americii că duce o campanie de destabilizare a națiunii caraibiene, care trece în prezent printr-o perioadă de criză economică, exacerbată de pandemia de COVID-19 și sancțiunile aplicate de SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel