Bombardamentul asupra școlii din satul ucrainean Bilohorivka a ucis două persoane. Alte 60 sunt sub dărâmături
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei școli din satul ucrainean Bilohorivka. Se crede că aproximativ 60 de persoane ar fi rămas blocate sub moloz, a declarat duminică Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Gaidai a spus că Rusia a aruncat o bombă sâmbătă după-amiază asupra școlii unde se adăposteau aproximativ 90 de persoane. Treizeci de persoane au fost salvate, potrivit Reuters.

„Șapte dintre ei au fost răniți”, a scris Gaidai într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram. „Șaizeci de oameni probabil să fi murit sub dărâmăturile clădirilor” a continuat el. 

Mai multe regiuni din Ucraina au fost bombardate. Lvov a rămas parţial fără electricitate

”Trei centrale electrice au fost avariate în urma unui atac cu rachete”, a declarat pe Telegram primarul Andrii Sadovîi, adăugând că staţiile de pompare au rămas fără electricitate din cauza distrugerilor. Cel puţin o persoană a fost rănită, a adăugat el. Potrivit presei ucrainene, întreruperile de curent au afectat mai multe cartiere din Lvov.

Autorităţile locale au informat despre bombardamente şi în regiunile Viniţa (centru), Odesa (sud-vest) şi Kirovograd (centru), fără a indica dacă au existat pagube.

Regiunea Transcarpatia, până acum cruţată, a fost afectată de război pentru prima dată de la începutul invaziei ruse. ”Serviciile lucrează la faţa locului, clarificăm informaţiile despre răniţi şi posibile victime”, a indicat pe Telegram guvernatorul acestei regiuni, Viktor Mikita, scrie Agerpres.

Avionul nuclear al lui Putin, zărit în aer în apropiere de Moscova

Avionul Il-80 Maxdome a trecut la joasă înălțime deasupra periferiei Moscovei. Avionul special „Doomsday” îi permite lui Vladimir Putin să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear și a fost văzut zburând în ultimele zile în jurul Moscovei, potrivit Daily Mail.

Un videoclip arată cum avionul trece la joasă înălțime deasupra periferiei orașului, pe fondul tensiunilor legate de faptul că va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.

Oficialii ruși spun, însă, că aeronava va fi prezentată cu un zbor la joasă înălțime la parada anuală de Ziua Victoriei de luni, 9 mai, în Piața Roșie, și că este în „repetiții” pentru această prezentare.

Uriașul avion din epoca sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj și este cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător”. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel