Bombardamente puternice în Siria. Peste 70 de morți și sute de răniți
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 26 oct 2020 / 22:56
WhatsApp
Forțele aeriene ale armatei ruse au bombardat mai multe obiective din nordul Siriei. Este pus în pericol armistițiul de încetare a focului.

Atacurile aeriene rusești din nordul Siriei au ucis peste 50 de luptători au forțelor susținute de turci. Atacul a avut loc în provincia Idlib, în ​​principal deținută de rebeli. De asemenea, mulți alții au fost răniți, evenimentul marcând o escaladare a violenței în regiune. Grupul de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a ridicat numărul de morți la 78.

Bază de pregătire, lovită de forțele Kremlinului

A fost lovită o bază de pregătire a unui grup islamist numit Faylaq al-Sham. Atacul pune în pericol un acord de încetare a focului în Idlib, intermediată și monitorizată de Rusia și Turcia. Atacul a fost descris ca fiind cel mai mortal de la intrarea în vigoare a încetării focului, în martie. Armistițiul a oprit o ofensivă a guvernului sirian asupra regiunii, care a strămutat aproape un milion de oameni.

Când a fost anunțată încetarea focului, Turcia a declarat că își rezervă dreptul de a „riposta cu toată puterea” împotriva oricărui atac al forțelor aliate președintelui sirian Bashar al-Assad. Idlib este ultima provincie deținută de rebeli și jihadiști, care sunt implicați în războiul civil din Siria de aproape 10 ani, informează BBC.

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro