Bombardamente puternice în Siria. Peste 70 de morți și sute de răniți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Forțele aeriene ale armatei ruse au bombardat mai multe obiective din nordul Siriei. Este pus în pericol armistițiul de încetare a focului.

Atacurile aeriene rusești din nordul Siriei au ucis peste 50 de luptători au forțelor susținute de turci. Atacul a avut loc în provincia Idlib, în ​​principal deținută de rebeli. De asemenea, mulți alții au fost răniți, evenimentul marcând o escaladare a violenței în regiune. Grupul de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a ridicat numărul de morți la 78.

Bază de pregătire, lovită de forțele Kremlinului

A fost lovită o bază de pregătire a unui grup islamist numit Faylaq al-Sham. Atacul pune în pericol un acord de încetare a focului în Idlib, intermediată și monitorizată de Rusia și Turcia. Atacul a fost descris ca fiind cel mai mortal de la intrarea în vigoare a încetării focului, în martie. Armistițiul a oprit o ofensivă a guvernului sirian asupra regiunii, care a strămutat aproape un milion de oameni.

Când a fost anunțată încetarea focului, Turcia a declarat că își rezervă dreptul de a „riposta cu toată puterea” împotriva oricărui atac al forțelor aliate președintelui sirian Bashar al-Assad. Idlib este ultima provincie deținută de rebeli și jihadiști, care sunt implicați în războiul civil din Siria de aproape 10 ani, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel