Bombardament în Nagorno-Karabakh. Armenia NEAGĂ acuzațiile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh se află încă în impas. Azerbaidjanul acuză Armenia că ar fi bombardat teritoriul azer.

Azerbaidjanul a acuzat Armenia că a ucis 21 de persoane și a rănit alte zeci într-un bombardament în apropierea regiunii Nagorno-Karabakh. În același timp, Armenia a acuzat forțele azere de noi atacuri asupra zonelor civile din Nagorno-Karabakh, ambele țări susținând că cealaltă țintește civili.

Rusia, implicare directă

Între timp, agenția de știri Ria Novosti a raportat că prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a confirmat plasarea grănicerilor ruși de-a lungul frontierei armene cu Nagorno-Karabakh. "Nu este nimic special în acest sens", a spus Pashinyan. "Grănicerii ruși au fost la granița Armeniei cu Turcia și Iran ... Acum, datorită ultimelor evoluții, grănicerii ruși se află și la granița sud-estică și sud-vestică a Armeniei".

Bombardamente puternice

Atacurile de miercuri au avut loc în ciuda unui armistițiu intermediat de SUA, a treia încercare de încetare a focului. Hikmet Hajiyev, asistent prezidențial azer, a declarat că forțele armene au lansat rachete Smerch împotriva lui Barda, acuzându-i că folosesc muniții cu dispersie „pentru a provoca victime excesive în rândul civililor”. Procuratura generală azeră a declarat că bombardamentul a lovit o zonă dens populată și un cartier comercial, ucigând 21 de civili și rănind cel puțin 70.

Între același timp, ministerul apărării al Armeniei a confirmat că Azerbaidjanul a ocupat orașul strategic Gubadli, situat între enclava sa și granița iraniană, un câștig aparent militar care ar putea îngreuna o soluționare diplomatică, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel