Bombardament în Kiev. Un mort în urma atacului cu rachete / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un bombardament cu rachete a fost lansat asupra Kievului astăzi, 26 ianuarie 2023.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat pe Telegram un mesaj în care spune că cel puțin o persoană a fost ucisă în urma atacurilor de dimineață:

„Ca urmare a unei rachete care a lovit o clădire nerezidențială din districtul Holosivskyi, în prezent există informații despre un mort și doi răniți. Răniții au fost internați“, a scris primarul Kiltschkoâ.

Sirenele de raid aerian au început să sune chiar înainte de răsăritul soarelui în capitală. Unii rezidenți au fugit în adăposturi, inclusiv în stațiile de metrou din Kiev.

O rachetă a lovit și Vinnytsia, a spus guvernatorul local dar, potrivit informațiilor, nu au fost raportate victime acolo, conform ABC News.

CITEȘTE ȘI     -    Kirill dă vina pe Occident pentru că tinerii ruși fug de mobilizarea Kremlinului

Sirenele s-au activat în toată țara 

Sirenele de raid aerian s-au declanșat în toată Ucraina în momentul în care Rusia a lansat mai multe rachete din est și sud. Unele au fost doborâte, potrivit lui Andriy Yermak, șeful biroului președintelui.

De asemenea, forțele aeriene au doborât aseară toate cele 24 de vehicule aeriene fără pilot lansate de Rusia. Cel puțin 15 dintre acestea au fost doborâte în Kiev sau în împrejurimi, potrivit autorităților locale.

CITEȘTE ȘI     -    Germania va trimite Ucrainei tancurile Leopard la sfârşit de martie sau început de aprilie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel