Bomba zilei: MRU va prezenta propunerile pentru președinte și premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mru
mru

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că Forța Civică va prezenta   "în scurt timp" propuneri pentru candidatura la Preşedinţie şi pentru funcţia de şef al Guvernului.

Aflat încă la Arad unde a câștigat un mandat de senator de pe locul al doilea, în urma redistribuirii, președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat într-o conferință de presă că  "în scurt timp" FC va aduce propuneri pentru preşedinţia României şi funcţia de premier. Acesta a mai spus că schimbarea statulului acestui partid într-unul parlamentar ar înseamna foarte mult, chiar dacă a obţinut doar patru mandate, transmite Mediafax.

Întrebat  în ce context va face aceste propuneri, Ungureanu a răspuns: “Noi considerăm că în momentul în care, ca partid parlamentar, putem propune proiecte legislative capabile să contureze un proiect mare de guvernare în care Forţa Civică să participe, avem dreptul şi obligaţia politică, totodată, de a veni cu o propunere pentru candidatura la funcţia supremă în stat, cea de preşedinte, şi pentru funcţia de şef al executivului”.

 Întrebat în cât timp ar urma să fie făcute publice aceste nume, Ungureanu a spus că până la începutul anului viitor.

 “Forţa Civică, pentru un partid tânăr care şi-a recompus existenţa începând din septembrie, are patru parlamentari, iar schimbarea statutului în partid parlamentar înseamnă foarte mult. Obiectivul Forţei Civice a fost astfel atins”, a spus Ungureanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel