Data publicării:

Bombă plantată în mașina unui polițist. Ar fi urmat să fie detonată

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Poliția din Irlanda de Nord a descoperit sâmbătă o bombă la bordul mașinii unui agent de poliție din Belfast, despre care au spus că probabil a fost plantată de militanţii naționaliști care intenționau să-l ucidă pe poliţist dacă nu ar fi fost detectată la timp, relatează Reuters. 

În timp ce acordul de pace din 1998 care a pus capăt în mare parte la trei decenii de violență pe criterii etnice în Irlanda de Nord, ofițerii de poliție sunt vizați sporadic de mici facţiuni încă active în provincia britanică.

Obiectul suspect a fost detectat în partea de est a orașului sâmbătă și s-a constatat că era un dispozitiv exploziv improvizat viabil, după examinarea de către ofițeri specializaţi în muniţie.

"Convingerea noastră este că această tentativă de crimă a fost efectuată de disidenţi republicani violenți. Nu le pasă cine atacă, nu le pasă pe cine ucid. Ei sunt pur și simplu anti-pace și anti-democrație", a declarat Sean Wright, un șef al Departamentului de Investigații al Serviciului de Poliţie din Irlanda de Nord, într-o declarație, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel