Bombă cu ceas, medicamente ”DISPĂRUTE”. Sorina Pintea: Vă asigur! VIDEO
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 11 oct 2019, 10:32
WhatsApp
Pintea
Pintea
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a răspuns,  în cadrul dezbaterii "HEALTH ROMANIA: PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI. SE PREGĂTESC SCHIMBĂRI MAJORE", organizată de DC Media Group, unei întrebări legate de o chestiune delicată din sistemul sanitar din România, o situaţie care ar putea exploda în luna noiembrie a acestui an. 

Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii, a ridicat problema "bombei cu ceas care stă să explodeze în luna noiembrie", referindu-se la situaţia celor peste 100 de de molecule care nu au cum să mai ajungă în farmacii, dintre care 30 nu au nici înlocuitor începând cu luna viitoare. 

"Există propuneri care mă aşteaptă pe masă, când mă întorc la minister după Şedinţa de Guvern. Nu pot să dau un răspuns concret. Cert este că cele 30 de medicamente care nu au înlocuitor nu vor dispărea de pe piaţă. Deci am cerut trei variante, ca de fiecare dată, şi vă asigur că nu se va întâmpla. (...) Am avut o discuţie cu  mai mulţi factori politici. În momentul în care am promovat această chestiune a început războiul: ‚PSD doreşte să omoare pacienţii, doreşte să mărească preţul la medicamente’. Există posibilitatea de a modifica urgent prin ordin de ministru astfel încât lucrurile să intre în normal. Ipocrizia de care unii din clasa politică au dat dovadă a stopat anumite proiecte care ar fi putut fi absolul benefice", a declarat Sorina Pintea.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?