Bomba cu ceas din diaspora la alegerile din 2024. ”Toți românii din afara granițelor o știu”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
foto DCNews.ro
foto DCNews.ro
Urmează un an electoral greu care ar putea schimba scena politică din România. 

”Românii din afara granițelor sunt o bombă cu ceas în alegerile de anul viitor (toate cele patru rânduri de alegeri urmează a fi organizate în 2024 n.r.), să nu ne ascundem după deget” spune analistul politic Bogdan Chirieac. Secretarul de stat pentru Românii de Pretudindeni, Gheorghe Cârciu, președintele PSD Diaspora, a asigurat, în interviul  acordat DCNews, întrebat despre preocuparea PSD pentru românii din diaspora, că ”vom veni cu idei noi, cu proiecte noi pentru românii din afară, dar și cu realizările pe care le-am făcut”. 

”Un om politic, când intră într-o campanie electorală, trebuie mai întâi să știe să spună alegătorilor ce a făcut în viață și apoi ce vrea să facă. Dacă ne prezentăm în fața alegătorilor doar cu sloganuri, cu ce vrem să facem și acuzând că ceilalți nu au făcut cât trebuie, dar noi n-am făcut niciodată nimic, atunci, iertați-mă, alegătorul este cel care nu știe ce are de făcut” consideră Gheorghe Cârciu. 

Votul contra din diaspora

Liderul PSD Diaspora, întrebat despre sentimentul general al românilor din diaspora, a mai spus că ”românii din afara granițelor au votat întotdeauna contra... contra ceva. Asta e marea realitate pe care o știm cu toții. Atât timp cât noi, partidele politice, vom semăna doar ură - că asta fac partidele când intră în campania electorală, când noi ar trebui să semănăm altceva: dragostea, respectul, dialogul cu românul, o aplecare asupra problemelor pe care le întâmpină românul... nu să-i semănăm ură vizavi de statul român și de cei care îl conduc. Cei care conduc România, buni, răi, au dus astăzi țara în comunitatea europeană. Pe unii îi știm, pe alții nu. Faptul că am intrat în UE, în 2007, este un eveniment comparabil cu Marea Unire, pentru că România a cunoscut bunăstarea după 2007 și toți românii din afara granițelor o știu”. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel